Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ποινικές διώξεις για δάνεια της ATTICA BANK

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σε βάρος μελών της διοίκησης 2011-2015 και εκπροσώπων πέντε εταιριών

Ποινικές διώξεις που αφορούν κακουργηματική απιστία άσκησαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος μελών της διοίκησης της ATTICA BANK της περιόδου 2011-2015 και εκπροσώπων πέντε εταιριών για ισάριθμα δάνεια που φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις. 

Μετά από έρευνα που διενέργησαν για δανειοδοτήσεις της τράπεζας, οι επίκουροι Εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης προχώρησαν στην άσκηση ποινικών διώξεων που αφορούν τα αδικήματα της απιστίας κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ' εξακολούθηση και της απλής συνέργειας στην απιστία, που στρέφονται κατά μελών της διοίκησης της ATTICA BANK της επίμαχης περιόδου. Επίσης, απήγγειλαν την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων των πέντε εταιριών οι δανειοδοτήσεις των οποίων ζημίωσαν την Τράπεζα. 

Κατά την εισαγγελική εκτίμηση σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα την περίοδο 2011- 2015 ενέκρινε δανειοδοτήσεις, συνολικού ύψους περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, στις επίμαχες πέντε εταιρίες με επιτόκιο κατά πολύ χαμηλότερο από αυτό που προβλεπόταν βάσει της πιστοληπτικής τους διαβάθμισης και χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις. 

Οι εισαγγελείς παράλληλα προχώρησαν σε αρχειοθέτηση δύο περιπτώσεων δανείων σε εταιρίες που είχαν τεθεί υπό έρευνα καθώς διαπίστωσαν πως είχαν εξοφληθεί στο εκατό τοις εκατό τα χρέη τους. Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς είχε ξεκινήσει μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει το 2016 στον 'Αρειο Πάγο η Τράπεζα της Ελλάδος η οποία αναφερόταν σε δεκάδες περιπτώσεις δανειοδοτήσεων της ATTICA BANK σε χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης νομικά πρόσωπα με επιτόκια χαμηλότερο ή και πολύ χαμηλότερο των προβλεπόμενων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε