Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«12 Gods»: Η εταιρεία που φτιάχνει θεϊκό ελληνικό τσάι σε… κάψουλες! (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται να λανσάρει στην αγορά κάψουλες για μηχανές καφέ με χαρμάνια από ελληνικά βότανα

Της ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΥΖΟΥΦΗ

Ένα καινοτόμο προϊόν, την πρωτοποριακή κάψουλα με βότανα της ελληνικής γης, η οποία είναι συμβατή με μηχανές καφέ Νεσπρέσο, παρουσίασε στην έκθεση Detrop- Oenos 2019  της ΔΕΘ-Helexpo η ελληνική εταιρία "12Gods".

Η νεοσύστατη εταιρία συμμετείχε στο «Digital Greece: AgriFood edition», μία πρωτοβουλία του Digital Greece της ΔΕΘ- HELEXPO και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών, με την επιμέλεια και τον συντονισμό των Industry Disruptors Game Changers, στο πλαίσιο της οποίας Έλληνες startuppers παρουσίασαν καινοτόμες λύσεις και εφαρμογές.

Ο Φίλιππος Ζεμπίλας, CEO Founder της εταιρίας "12Gods" μίλησε στο TyposThes.gr για αυτό το μοναδικό προϊόν που πρόκειται να βγει στην αγορά τον προσεχή Μάιο.

12gods2.jpg

"Το πρότζεκτ είναι τα ελληνικά βότανα και πως αυτά θα βγουν στο προσκήνιο", τονίζει ο κ. Ζεμπίλας που είναι πτυχιούχος ανθοκομίας και ασχολείται χρόνια με την αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη.

Όπως λέει, τα ελληνικά βότανα είναι ένα εξέχον προϊόν και τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχει αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Το κακό είναι ότι αυτό το εξέχον προϊόν φεύγει στο εξωτερικό χύμα, συνεχίζει ο κ. Ζεμπίλας, εξηγώντας πως στόχος της 12Gods ήταν να βρει τρόπο ώστε αυτό το προϊόν να μπορέσει να δημιουργήσει μια καινοτομία η οποία να μεταφραστεί σε προστιθέμενη αξία.

Νομίζω ότι αυτό που παρουσιάζουμε καλύπτει τις εκφάνσεις αυτές. Έχουμε ένα προϊόν που προάγει την Ελλάδα, τη βάζει στο κάδρο και την προβάλει στο εξωτερικό, τονίζει.

Οι 3 καινοτομίες

Η ομάδα των ανθρώπων που βρίσκεται πίσω από το προϊόν αποτελείται από 9 επιστήμονες από διαφορετικά αντικείμενα χημικό μηχανικό, οικονομολόγο και μηχανολόγο μηχανικό κ.ά. Μαζί έχουν δημιουργήσει μια δυναμική κάψουλα που σύμφωνα με τον ίδιο έχει τρεις καινοτομίες:

-Το προϊόν σφραγίζεται σε περιβάλλον αζώτου και έτσι δεν οξειδώνεται, παραμένει αναλλοίωτη η φρεσκάδα των βοτάνων στο χρόνο καθώς και τα ωφέλιμα και ποιοτικά τους στοιχεία. Όποτε και να χρησιμοποιήσεις το προϊόν στη μηχανή του σπιτιού σου, η γεύση, το χρώμα, το άρωμα και τα ποιοτικά στοιχεία των βοτάνων μένουν αναλλοίωτα.

-Στην κάψουλα έχει προστεθεί ειδικό φίλτρο που δεν επιτρέπει τη διαφυγή υπολειμμάτων στο φλυτζάνι

-Έχει πρότυπο εσωτερικό στροβιλισμό με τον οποίο εξασφαλίζεται η εξαγωγή όλων των ποιοτικών στοιχείων των βοτάνων

"Δημιουργεί εσωτερική δύνη που αναδεύει το προϊόν και σε συνέργεια με τα 19 bar της μηχανής καφέ αποδεσμεύει όλα τα ωφέλιμα και ποιοτικά στοιχεία των βοτάνων από 10 λεπτά που απαιτούνται με τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του τσαγιού, σε 10 δευτερόλεπτα", όπως αναφέρει ο κ. Ζεμπίλας.

12gods1.jpg

Συζητήσεις με στελέχη της αγοράς 

Αυτήν τη στιγμή η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία κατοχύρωσης του προϊόντος στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ενώ έχει συνέργεια με το Άρωμα Hub και βρίσκεται σε συζητήσεις και με το πανεπιστήμιο Πάτρας για "να αποδώσουμε τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτάνων και τα ωφέλιμα στοιχεία τους σε κάθε κωδικό και να λάβουν τις πιστοποιήσεις που χρειάζονται". Επίσης, από τον Οκτώβριο το πρότζεκτ υποστηρίζεται με συμβούλους και κτιριακές υποδομές από τη θερμοκοιτίδα του ΕΒΕΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Ο στόχος είναι τον Μάιο να βρίσκεται στην αγορά, σύμφωνα με τον κ. Ζεμπίλα, ο οποίος τονίζει ότι η εταιρία δέχεται παραγγελίες και έχει επαφές με "μεγάλα στελέχη και εταιρείες της αγοράς που ενδιαφέρονται για το προϊόν".

12gods-zebilas.jpg

"Θεωρούμε ότι είναι πολύ ανταγωνιστικό προϊόν, που πατάει πάνω στις σύγχρονες τάσεις της αγοράς. Ο κόσμος θέλει ένα ποιοτικό προϊόν με ωφέλιμα στοιχεία για τον οργανισμό, γρήγορα και εύκολα. Η συγκεκριμένη μηχανή καφέ σιγά σιγά έχει μπει σε όλα τα σπίτια. Οι περισσότεροι τη χρησιμοποιούν για καφέ και εμείς δίνουμε τη δυνατότητα στον καταναλωτή να γευθεί ποιοτικά χαρμάνια ελληνικών βοτάνων μέσα από αυτήν", επισημαίνει.

ΣΥΡΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΡΕΤΕ ΔΕΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ