Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Οι 19 χώρες που θα στείλουν πρώτες τουρίστες στην Ελλάδα στις 15 Ιουνίου

Οι 19 χώρες που θα στείλουν πρώτες τουρίστες στην Ελλάδα στις 15 Ιουνίου
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Aπό 1η Ιουλίου δεκτοί τουρίστες και από τις υπόλοιπες χώρες του εξωτερικού

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα και η κυβέρνηση παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο αλλά και τα μέτρα που θα ισχύσουν για το φετινό καλοκαίρι του κορωνοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα η έναρξη θα γίνει με τον εσωτερικό τουρισμό που θα τεθεί σε λειτουργία στις 25 Μαΐου με τα σκάφη αναψυχής, ενώ η πρώτη κρίσιμη ημερομηνία, είναι η 29η Μαΐου, οπότε θα ανοίξουν τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ. Στις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν και τα εποχικά καταλύματα.

Στις 15 Ιουνίου, ανοίγουν και οι πόρτες της Ελλάδας και για τους τουρίστες από το εξωτερικό. Το σχέδιο προβλέπει ότι η αρχή θα γίνει με 19 χώρες που παρουσιάζουν καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, ενώ όπως διευκρίνισε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, δε θα πραγματοποιούνται τεστ ούτε προβλέπεται καραντίνα για τους τουρίστες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι πρώτες χώρες που θα στείλουν επισκέπτες στην Ελλάδα είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Από την 1η Ιουλίου, αναμένεται να επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα σε όλους τους επισκέπτες από χώρες του εξωτερικού, εκτός και εάν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τα στοιχεία και τα δεδομένα θα εξετάζονται ανά 15 ημέρες.

Πηγή: skai

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών στην Αριστοτέλους

Ιταλία: Σταθερός ο αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό - Μειώθηκαν τα κρούσματα