Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Μουσική και νέο ωράριο περιμένουν εστιατόρια, καφέ – μπαρ

Έσπευσαν να πιούν καφέ και να γευματίσουν οι Θεσσαλονικείς στα καταστήματα εστίασης

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Αισιοδοξία κυριαρχεί στον κλάδο της εστίασης της Θεσσαλονίκης μετά τις δύο πρώτες μέρες της επαναλειτουργίαςτης που έπεσαν και σε ημέρες αργίας για αρκετούς εργαζομένους. Τα περισσότερα καφέ και εστιατόρια της πόλης που δεν προτίμησαν να δίνουν πακέτο είχαν κατεβάσει προσωρινά τα ρολά από τα τέλη Οκτώβρη και περίμεναν υπομονετικά την ανακοίνωση των μέτρων που θα τους επέτρεπε να σερβίρουν και πάλι στους πελάτες τους.

Και από την πρώτη μέρα, την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου που επαναλειτούργησαν οι καταναλωτές έσπευσαν να πιούν τον καφέ τους και να γευματίσουν σε όσα καταστήματα διαθέτουν εξωτερικό χώρο και μπορούν να βάλουν τα τραπεζάκια και τα σταντ έξω.

«Η Δευτέρα και η Τρίτη ήταν γιορτινές μέρες, και γεμάτες με αισιοδοξία, όχι μόνο για την εστίαση αλλά και για το γενικό συναίσθημα που επικρατεί πως πλέον μπαίνουμε σε μια κανονικότητα. Φάνηκε πως ο κόσμος θέλει να βγει έξω, να πιει έξω τον καφέ του, να γευματίσει με κοντινά του πρόσωπα», σημείωσε στο «TyposThes» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Επιτροπίδης.

Προκρατήσεις στα παραθαλάσσια για την Τρίτη που γιορτάστηκε η Πρωτομαγιά

Μάλιστα συμπλήρωσε πως «ήδη από την Μεγάλη Εβδομάδα υπήρχαν προκρατήσεις, ειδικά για την Τρίτη που γιορτάστηκε η Πρωτομαγιά, μέχρι και για το 80% της πληρότητας των καταστημάτων εστίασης σε περιοχές όπως η Περαία, η Αγία Τρίαδα, η Μηχανιώνα, ο Σταυρός και η Ασπροβάλτα.

Και μπορεί αυτή την στιγμή να επιτρέπεται μόνο η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων μόνο σε εξωτερικούς χώρους, ωστόσο ο κ. Επιτροπίδης εκτιμάει πως σύντομα, ίσως και με το άνοιγμα του τουρισμού, θα επιτραπεί και η χρήση των ημι-υπαίθριων χώρων. Συμπλήρωσε πως με αυτά τα μέτρα που ισχύουν δυστυχώς μια μεγάλη μερίδα καταστημάτων της εστίασης αδικούνται καθώς έχουν μόνο εσωτερικό χώρο ή ελάχιστο εξωτερικό.

Παράλληλα εκτίμησε πως στις επόμενες μέρες θα υπάρξουν αλλαγές τόσο στο ωράριο όσο και στο θέμα της μουσικής. «Θα το δούμε και αυτό το Σαββατοκύριακο πως μετά τις 23.00 το βράδυ που θα κλείνει η εστίαση, ο κόσμος και πάλι θα συνωστίζεται στις πλατείες και στην παραλία. Πιστεύουμε πως είναι καλύτερα να είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση με τα καταστήματα της εστίασης ανοιχτά», σχολίασε.

Ερωτηθείς σχετικά με το πόσα καφέ/μπαρ και εστιατόρια επέλεξαν να παραμείνουν κλειστά για λίγες μέρες και να ανοίξουν αργότερα ο ίδιος τόνισε πως δεν «δεν έχουμε ακριβή εικόνα καθώς υπάρχουν και αρκετά που έχουν κλείσει οριστικά μην αντέχοντας το οικονομικό βάρος και την αβεβαιότητα».

Ενδιαφέρον για βαφτίσεις

Τέλος τόνισε πως υπάρχει ενδιαφέρον των καταναλωτών για να κλείσουν τραπέζια για βαφτίσεις. «Ήδη έχουμε ενδιαφέρον για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Αναζητούν χώρους για να κάνουν το γεύμα μετά τη βάφτιση. Συνήθως σε κέντρα εκδηλώσεων γίνεται με ιδιωτικό συμφωνητικό ενώ στα εστιατόρια περισσότερο α λα καρτ, ανάλογα δηλαδή με το τι θα παραγγείλει ο κάθε πελάτης από το μενού. Ελπίζουμε πως με σιγά σιγά θα ανακοινωθούν νέα μέτρα για τις κοινωνικές εκδηλώσεις όπως είναι οι βαφτίσεις», σημείωσε ο κ. Επιτροπίδης στο TyposThes.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ