Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κτίρια «7 αστέρων» για γραφεία στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Η εταιρεία που πρωτοστατεί στην καινοτομία για ευέλικτους γραφειακούς χώρους στην Ελλάδα

Συνέντευξη στην Ευγενία Κουτούβελα

Με 30 χρόνια εμπειρία στο χώρο τον ιδανικών λύσεων ακινήτων για επιχειρήσεις και συνεχόμενη παρουσία στο ελλαδικό χώρο πάνω από 20 έτη η International Workplace group (ΙWG) δημιουργεί τις τάσεις της αγοράς και καινοτομεί συνεχώς με νέες λύσεις για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις (νεοφυείς και μη) που αναζητούν ευέλικτους γραφειακούς χώρους στην Ελλάδα.

Κτήρια μοντέρνα με «αστεράτες» προδιαγραφές όπως επιτάσσει η κοινωνία και η ανάγκη για επιχειρηματικότητα φιλική στο περιβάλλον σε όλα τα επίπεδα, η ΙWG προσφέρει μία ευρεία γκάμα χώρων και συνεργασιών καθώς έχει ήδη εντάξει στο αναπτυξιακό της μοντέλο το franchise. Σε μία ολοένα αυξανόμενη αγορά η ΙWG με σύνεση και εμπειρία μπορεί να είναι ο ιδανικός σας συνεργάτης σε όλη την Ελλάδα.

Με την ευχή η Ελλάδα σύντομα να χαράσσει - και όχι να ακολουθεί - τις τάσεις και σε αυτό το χώρο ας διαβάσουμε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο TyposThes ο CEO της IWG, κ. Χρήστος Μισαηλίδης.

Πόσα χρόνια είστε σε αυτό το χώρο και ποιές οι συνθήκες στις οποίες έχετε κληθεί να ανταπεξέλθετε;

H International Workplace Group έχει ιστορικό 30 ετών στην παροχή των καλύτερων λύσεων ακινήτων για επιχειρήσεις, ενώ στην Ελλάδα το πρώτο επιχειρηματικό κέντρο, άνοιξε στην Αθήνα το 1998. H Ελλάδα κατά γενική ομολογία ακολουθεί τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, σε πολλές περιπτώσεις με κάποια καθυστέρηση μέχρι πρότινος λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης. Θα έλεγα ότι μια πρόκληση για την Ελλάδα, όσον αφορά το commercial real estate, είναι η έλλειψη ικανού αριθμού Grade A κτιρίων, κτιρίων δηλαδή υψηλής ποιότητας και τελευταίας τεχνολογίας. Παρ’ όλα αυτά, η πανδημία έχει αναδείξει την ανάγκη για ευελιξία παγκοσμίως. Οι επιχειρήσεις πλέον, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα θα αναγκαστούν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο σύνολο ευέλικτων μορφών εργασίας τόσο λόγω των συνθηκών που ζούμε την περίοδο αυτή, αλλά και λόγω του ότι ο τρόπος εργασίας είχε ήδη αρχίσει να διαφοροποιείται καιρό τώρα. Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι η πανδημία ενισχύει τη λογική της ευελιξίας στην εργασία, άρα και τους ευέλικτους χώρους εργασίας. Θα καταλήξουμε λοιπόν, σε ένα μοντέλο που θα περιλαμβάνει εργασία από το σπίτι και ένα μείγμα παραδοσιακών γραφειακών χώρων με εκτενέστερη χρήση των ευέλικτων χώρων εργασίας,  καθώς είναι βέβαιο πως δεν είναι δυνατόν το 100% των εργαζομένων μιας εταιρείας να εργάζεται μόνο από το σπίτι.

iwg-typosthes-photo_collage-2_1.png

 

Πώς οι νέες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία έχουν επηρεάσει την εργασία μας και κατ' επέκταση τους γραφειακούς χώρους;

Πριν από την εποχή του covid-19, οι ευέλικτοι χώροι εργασίας εμφάνιζαν τα τελευταία έτη σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ο κόσμος χρειαζόταν περισσότερες επιλογές σε επαγγελματικούς σύγχρονους χώρους, που θα παρείχαν στους ανθρώπους την επιλογή και την ευελιξία που αναζητούσαν. Παρατηρούσαμε λοιπόν μία αύξηση 13% ετησίως στην συγκεκριμένη αγορά παγκοσμίως . Μάλιστα έρευνες των μεγαλύτερων real estate brokerage εταιρών, δείχνουν ότι, μέχρι το 2030 το 30% των γραφειακών χώρων μεγάλων εταιρειών θα στεγάζεται σε ευέλικτους χώρους εργασίας. Θεωρούμε ότι λόγω της πανδημίας όλη αυτή η διαδικασία θα επιτευχθεί ταχύτερα, καθώς η ανάγκη για ευελιξία έγινε πιο ξεκάθαρη από ποτέ σε όλες τις μεγάλες εταιρίες παγκοσμίως.

Πώς έχει επηρεάσει η τάση για "πράσινα κτίρια" και ευζωία και στον εργασιακό χώρο τους δικούς σας χώρους και τις προδιαγραφές σας;

Το Green Star είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης για τον βιώσιμο σχεδιασμό, κατασκευή και λειτουργία κτιρίων. Προς το παρόν, ο σχεδιασμός κτιρίων έξι αστέρων είναι το πρότυπο για κάθε πράσινο κτίριο. Kαθώς οι ευέλικτοι χώροι εργασίας συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να διερευνούν πιο αποτελεσματικούς τρόπους χρήσης του χώρου, θα μπορούσαν να είναι το «έβδομο αστέρι» των βιώσιμων κτιρίων. Η βασική λειτουργικότητα ενός κτιρίου έχει πράσινο, ουδέτερο άνθρακα και απολύτως βιώσιμο αποτύπωμα. Στα κτίρια που προσφέρουν ευέλικτους χώρους εργασίας, οι εργαζόμενοι του κάνουν συνήθως μικρότερες μετακινήσεις, συμβάλλοντας επομένως σε λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και απολαμβάνοντας τα οφέλη σωματικής και ψυχικής υγείας, που σχετίζονται με μια καλύτερη εργασία και ισορροπία ζωής. Οι εταιρείες, μειώνοντας τον χρόνο μετακίνησης των εργαζομένων τους, μειώνουν και τον αντίκτυπο CO 2 καταλαμβάνοντας έτσι ένα πολύ αποδοτικό κτίριο, τόσο από πλευράς ενεργειακής απόδοσης όσο και από πλευράς προοπτικής αξιοποίησης.

Με ποιές εταιρίες συνεργάζεστε σε εθνικό και τοπικό επίπεδο (Ελλάδα , Θεσσαλονίκη, Βόρεια Ελλάδα);

Η IWG παρέχει εξειδικευμένες λύσεις σε όλων των ειδών τις επιχειρήσεις. Οι ευέλικτοι χώροι εργασίας είναι η ιδανική λύση τόσο για ελεύθερους επαγγελματίες και start ups εταιρείες που έχουν μικρότερες ανάγκες σε γραφειακούς χώρους, όσο και σε μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να προσθέσουν ευελιξία στο real estate portfolio τους, αλλά και  να καλύψουν ανάγκες όπως: να επεκτείνουν τους γραφειακούς τους χώρους, να δημιουργήσουν υποκαταστήματα σε άλλες πόλεις πέραν των κεντρικών τους γραφείων και να οργανώσουν νέα projects σε βολικές τοποθεσίες.

Ποιά τα επόμενα επενδυτικά σας σχέδια;

Με βάση την μακρόχρονη εμπειρία μας, είμαστε πλέον σε θέση να γνωρίζουμε καλά την αγορά και τον αριθμό των επιχειρηματικών κέντρων που θα πρέπει να λειτουργούμε σε κάθε χώρα. Στόχος μας στην Ελλάδα είναι η ταχεία εξάπλωση σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, δημιουργώντας ένα πανελλαδικό δίκτυο τουλάχιστον 60 επιχειρηματικών κέντρων το προσεχές διάστημα. Προκειμένου λοιπόν, να επισπεύσουμε τη δημιουργία του πανελλαδικού μας δικτύου, πέρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, προσθέτουμε και στην Ελλάδα το μοντέλο Franchising για την στρατηγική ανάπτυξής μας. Έτσι σε κάθε μεγάλη πόλη, αναζητούμε φιλόδοξους επιχειρηματίες ώστε να διευρύνουμε γρήγορα μαζί το πανελλαδικό μας δίκτυό, δημιουργώντας ένα επιχειρηματικό κέντρο για την εξυπηρέτηση των τοπικών επιχειρήσεων, των επιχειρηματιών αλλά και των νεοφυών επιχειρήσεων.

Ποιές οι επενδυτικές ευκαιρίες μέσω της εταιρίας σας και του franchise;

Το μοντέλο franchise δημιουργεί ένα ολοκαίνουργιο είδος επενδυτικής ευκαιρίας στον συγκεκριμένο ταχέως αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό κλάδο. Στο παγκόσμιο οικονομικό κλίμα του σήμερα, το να γίνει κάποιος συνεργάτης franchise μπορεί να του προσφέρει μια υψηλή απόδοση χαμηλού κινδύνου, καθώς ο κόσμος κάνει στροφή προς έναν τρόπο εργασίας που ανταμείβει την ευελιξία. Οι franchisees έχουν πρόσβαση σε όλες τις βασικές υπηρεσίες που παρέχει ο Όμιλος, όπως πρόσβαση στο παγκόσμιο πελατολόγιο της εταιρείας, κέντρα υποστήριξης που παρέχουν τη βέλτιστη εξυπηρέτηση πελατών από το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της IWG, σύστημα διαχείρισης αιτημάτων πωλήσεων για τα κέντρα από όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται, καθώς και υποστηρικτικό υλικό marketing. Η IWG ενδιαφέρεται να συνομιλήσει με τοπικούς επιχειρηματίες για την ανάπτυξη επιχειρηματικού κέντρου μέσω franchise ώστε το προσεχές διάστημα όλες οι μεγάλες πόλεις, να αποκτήσουν  ένα σύγχρονο επιχειρηματικό κέντρο ευέλικτων χώρων εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koronoios-nosokomeio
Νεκρός 28χρονος από κορωνοϊό στην Κομοτηνή - Ο 3ος νέος μέσα σε μία βδομάδα
Ανεμβολίαστος και αυτός ο νέος σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα η οποία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και να...
Νεκρός 28χρονος από κορωνοϊό στην Κομοτηνή - Ο 3ος νέος μέσα σε μία βδομάδα