Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Sky Express: Ανοίγει φτερά το εντυπωσιακό αεροσκάφος «My Thessaloniki» (ΦΩΤΟ)

Η εταιρεία «Sky Express» έδωσε το όνομα της πόλης στο νέο σύγχρονο αεροσκάφος «Airbus A320neo»

Της Ευγενίας Κουτούβελα

Η εταιρεία «Sky Express» αποκτά ολοένα και πιο δυνατές σχέσεις με τη Θεσσαλονίκη και σήμερα έδωσε το όνομα της πόλης σε ένα από τα νέα της αποκτήματα. Ένα σύγχρονο «Airbus A320neo» θα πετάει στους αιθέρες με όνομα «My Thessaloniki», προς τιμήν της πόλης.

Σήμερα, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του αεροσκάφους, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τόνισε πως επενδύσεις δυναμικών επιχειρήσεων μέσα στην πανδημία και παρά την κρίση «μας δίνουν μεγάλη χαρά» και είναι «δικαίωση της πολιτικής μας». Όπως ανέφερε ο κ. Υπουργός ««η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουμε πάρει μια δύσκολη απόφαση να στηρίξουμε ενεργά τον κλάδο των αερομεταφορών, που δοκιμάστηκε, είναι αλήθεια, όσο λίγοι κλάδοι από την κρίση της πανδημίας. Ο χώρος αυτός, λοιπόν, έχει υγιείς επιχειρήσεις και είναι πάντα κρίσιμος για την οικονομία μας, για τον τουρισμό, αλλά και για την κοινωνία. Μας δίνει λοιπόν μεγάλη χαρά και δικαιώνει, αν θέλετε, την πολιτική μας, να βλέπουμε μέσα σε ένα περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού δυναμικές επιχειρήσεις, όπως η Sky Express, παρά την κρίση που υπάρχει, να επενδύουν, να μεγαλώνουν και να στηρίζουν έμπρακτα τόσο την ελληνική οικονομία, όσο και το επιβατικό κοινό».

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση του αεροδρομίου «Μακεδονία», χαρακτηρίζοντάς το ως ένα από τα πιο σύγχρονα αεροδρόμια και ευχήθηκε τα αεροπλάνα της Sky Express να είναι καλοτάξιδα.

Καλεσμένοι της Sky Express ήταν και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας αλλά και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου. Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για αναβάθμιση της πόλης, με την  παρουσία της Sky Express και την ονοματοδοσία του αεροσκάφους της «My Thessaloniki». Μάλιστα, έδωσε τα συγχαρητήριά του στον ιδιοκτήτη της Sky Express, τονίζοντας ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πόλη να πετά στον κόσμο».

Η κα. Πατουλίδου τόνισε πως το «My Thessaloniki» είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί, ευχαρίστησε την εταιρεία και τόνισε πως «εμείς θα είμαστε κοντά σε όποιον επιχειρηματία θέλει να επενδύσει σε αυτήν την απίστευτης ομορφιάς πόλη, τη Θεσσαλονίκη».

Ο ιδιοκτήτης της Sky Express, κ. Ιωάννης Γρύλος σημείωσε πως «Σήμερα, δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση μας με τη Θεσσαλονίκη και με τη Μακεδονία, γενικότερα» και έκανε αναφορά στην υψηλή αποδοχή και προτίμηση, που απολαμβάνει η εταιρία, από τους κατοίκους της περιοχής, λέγοντας: «Η πληρότητα των πτήσεών μας είναι υψηλή και το μερίδιο αγοράς που έχουμε ήδη κερδίσει πολύ ικανοποιητικό. Την τιμή που μας έκαναν οι Θεσσαλονικείς, θέλουμε να την ανταποδώσουμε, δίνοντας σε ένα από τα νέα μας αεροσκάφη, το όνομα αυτής της πανέμορφης και ξεχωριστής πόλης: "My Thessaloniki"».

Συνολικά, όπως ανέφερε ο κ. Γρύλος, η Sky Express έχει αποκτήσει μέσα σε ένα χρόνο έξι Airbus A320neo και έξι ATR 72 – 600, σημειώνοντας πως ως το τέλος του 2021 η εταιρία θα διαθέτει «τον πιο "πράσινο" στόλο στην Ελλάδα και έναν από τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον, σε όλη την Ευρώπη». Δεν παρέλειψε να εξάρει τόσο τις επενδύσεις της Fraport στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όσο και την πολιτική του υπουργείου στο χώρο των αερομεταφορών, που, όπως είπε, δημιουργούν ένα «περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού», που ευνοεί και το κοινό, αλλά και τις επενδύσεις στο κλάδο.

«To "My Thessaloniki" τιμά όχι μόνο την ίδια την πόλη, αλλά και το αεροδρόμιο της» τόνισε ο CEO της Fraport Greece, Alexander Zinell και πρόσθεσε: « Η Sky Express με τη συνεχή επένδυση στον στόλο της και την επέκταση των δρομολογίων της συνδέει όλο και περισσότερους προορισμούς. Η φιλοξενία του εντυπωσιακού “ My Thessaloniki” στο αεροδρόμιο “ Μακεδονία” μάς κάνει υπερήφανους και ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο».

Σημειώνεται πως μετά την τελετή της ονοματοδοσίας, ο κ. Καραμανλής εγκαινίασε μαζί με τη σύζυγο του ιδιοκτήτη της Sky Express, κα. Χαρά Γρύλου, το νέο lounge της εταιρίας στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Δείτε τις εικόνες από την σημερινή τελετή ονοματοδοσίας. 

sky-express-3.jpg
sky-express-2.jpg
sky-express-1.jpg
sky-express-4.jpg
sky-express-3.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ