Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Ο νέος Αμερικανός Πρέσβης στο πρότυπο κέντρο της Deloitte

Σήμερα εργάζονται στο Κέντρο περισσότερα από 850 νέα εξειδικευμένα στελέχη με άμεσο στόχο να προστεθούν επιπλέον 400 άτομα τα επόμενα δύο χρόνια

Επίσκεψη στο Deloitte Alexander Competence Center (DACC), στο πρότυπο κέντρο νέων τεχνολογιών, εκπαίδευσης και καινοτομίας της Deloitte, στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο Αμερικάνος Πρέσβης κ. George J. Tsunis, στο πλαίσιο της πρώτης του επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη.

Ο CEO της Deloitte Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος και ο Partner της Deloitte και Πρόεδρος του Deloitte Alexander Competence Center κ. Βασίλης Καφάτος είχαν την ευκαιρία να ξεναγήσουν τον Αμερικάνο Πρέσβη και τη Γενική Πρόξενο της Αμερικής κα Elizabeth K. Lee, που τον συνόδευε, στους χώρους του κέντρου, να παρουσιάσουν το όραμα, την αποστολή και το μοντέλο λειτουργίας του και να συνομιλήσουν όλοι μαζί με νέους επαγγελματίες της Deloitte.

Το Deloitte Alexander Competence Center, το πρώτο κέντρο ανάπτυξης καινοτομίας και δεξιοτήτων στις νέες τεχνολογίες στη Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε στο τέλος του 2017 με στόχο να επενδύσει και να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις προοπτικές νέων ταλέντων και να αναστρέψει το φαινόμενο της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού στην Ελλάδα (brain regain).

Τα τελευταία 4 χρόνια στο κέντρο προσλαμβάνονται ταλαντούχοι απόφοιτοι πανεπιστημίων, οι οποίοι εκπαιδεύονται σε συνεχή βάση σε τεχνολογίες αιχμής και καινοτόμες υπηρεσίες όπως digital, analytics & cognitive, cyber risk, cloud & systems engineering, application management, robotics automation, κλπ., και από τη Θεσσαλονίκη απασχολούνται σε σύνθετα και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα διεθνή projects του δικτύου της Deloitte.

Σήμερα εργάζονται στο Κέντρο της Deloitte στη Θεσσαλονίκη περισσότερα από 850 νέα εξειδικευμένα στελέχη με άμεσο στόχο να προστεθούν στην ομάδα της Deloitte επιπλέον 400 άτομα τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Αμερικάνος Πρέσβης κ. George J. Tsunis εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη και επεσήμανε ότι το μέλλον της Ελλάδας και η δυναμική της οικονομίας βασίζονται σε δράσεις όπως της Deloitte, προσλαμβάνοντας εκατοντάδες άτομα το χρόνο, συμβουλεύοντας εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο και αποτελώντας την αιχμή της δημιουργίας μιας πολύ δυναμικής παγκόσμιας οικονομίας υψηλής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη. «Πιστεύω ότι η Deloitte στη Θεσσαλονίκη είναι το ελληνικό μυστικό της επιτυχίας», συμπλήρωσε ο Πρέσβης.

Κατά την παρουσίαση του Deloitte Alexander Competence Center, ο CEO της Deloitte Ελλάδος κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος σχολίασε το σημαντικό αποτύπωμα του DACC στην τοπική κοινωνία και οικονομία: «Μέσα στα 4 χρόνια παρουσίας μας το Deloitte Alexander Competence Center έχει σημαντικό κοινωνικο-οικονομικό αντίκτυπο μέσω δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας, τόνωσης της επιχειρηματικότητας και αύξησης της ευρύτερης οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, ενώ έχει συμβάλει στην προσέλκυση και άλλων διεθνών ψηφιακών κέντρων και επενδύσεων, αναδεικνύοντας την προοπτική της Θεσσαλονίκης».

Στη συζήτηση με τον Αμερικάνο Πρέσβη ο επικεφαλής του Deloitte Alexander Competence Center κ. Βασίλης Καφάτος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Deloitte για την ανάπτυξη νέου ταλέντου με βάση τις μελλοντικές ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς και για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε διεθνή κόμβο γνώσης, τεχνολογίας και καινοτομίας: «Στο κέντρο μας, σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια, εστιάζουμε στη συνεχή εκπαίδευση των στελεχών μας σε εκθετικές τεχνολογίες και νέες δεξιότητες και στη συμμετοχή τους σε πρωτοποριακά projects παγκόσμιας εμβέλειας. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στην καλλιέργεια εξειδικευμένου, υψηλών προδιαγραφών ταλέντου στην πόλη, και στην ανάπτυξη νέων, καινοτόμων λύσεων και εφαρμογών τεχνολογίας, με τελικό αποδέκτη και ωφελούμενο την ίδια την τοπική κοινωνία και οικονομία». 

Το Deloitte Alexander Competence Center συνεργάζεται στενά με τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της περιοχής, σε τομείς όπως η οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για την ανάπτυξη εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων, η πρακτική άσκηση φοιτητών, η διενέργεια bootcamps και coding schools, η επαγγελματική απορρόφηση των αποφοίτων καθώς και η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων. 

rsz_prphoto.jpg

Βασίλης Καφάτος, Partner, C&I Leader, Deloitte Alexander Competence Center Chairman

George J. Tsunis, Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα

Elizabeth K. Lee, Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO Deloitte Ελλάδος

Davide Venditti, Director, Audit & Assurance, Deloitte Alexander Competence Center

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων του Πάμπλο Πικάσο στο μουσείο MOMus
Η συλλογή ολοκληρώνεται με φωτογραφίες, χαρακτικά και λιθογραφίες αλλά και εικονογραφημένα βιβλία του δημιουργού
Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε η έκθεση έργων του Πάμπλο Πικάσο στο μουσείο MOMus