Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη – Αθήνα: Ειδικό μενού στο τρένο ETR, με ελληνο-ιταλικό φαγητό

Στο πλαίσιο σχεδιασμού ειδικού μενού που θα συνδυάζει ελληνική και ιταλική γαστρονομία για το υπερσύγχρονο ETR

Με στόχο την προσφορά ακόμη πιο πλούσιων εμπειριών για το επιβατικό κοινό από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στις 16 Ιουνίου 2022, ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ιωάννης Τσαμίχας και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., Maurizio Capotorto, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό τη δρομολόγηση κοινών στρατηγικών σχεδίων για την ανάπτυξη και υποστήριξη παραγωγικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, καθώς και τον εντοπισμό πιθανών τομέων κοινού ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τη σαφή σύγκλιση συμφερόντων, το Ελληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα «Μόνιμο Τραπέζι Συζήτησης», το οποίο θα έχει ως αποστολή την ανάπτυξη νέων δράσεων.

Η συμφωνία περιλαμβάνει άμεσα υλοποιήσιμες πρωτοβουλίες, όπως είναι ο σχεδιασμός ειδικού μενού που θα συνδυάζει ελληνική και ιταλική γαστρονομία και θα διαμορφωθεί μέσα από μία διαδικασία γευσιγνωσίας με τη συμμετοχή του επιβατικού κοινού, με στόχο οι νοστιμότερες επιλογές να ενταχθούν στο μενού του νέου υπερσύγχρονου ETR. Συγκεκριμένα, τα προϊόντα θα προέρχονται από μικρές μονάδες παραγωγής της Νοτίου Ιταλίας και της Ελλάδας και θα προσφέρονται στο επιβατικό κοινό των ETR, όπως επίσης και στις VIP αίθουσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η σειρά πακέτων γευσιγνωσίας που προβλέπονται για την πρώτη φάση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα είναι προσφορά της εταιρείας Qualira. Οι πρώτες ελληνο-ιταλικές γαστρονομικές γευσιγνωσίες θα λάβουν χώρα τον Ιούνιο, ενώ η τελική επιλογή, σε συνεννόηση με την υπηρεσίας τροφοδοσίας του ETR, θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιουλίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ