Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Το μεσημέρι πηγαίνουν οι περισσότεροι λαϊκή για πιο φτηνές τιμές

«Ανάσα» για 645 οικογένειες τα κουπόνια μέχρι 500 ευρώ για τις λαϊκές αγορές – Από Δευτέρα αρχίζει η διάθεση τους

 Της Λεμονιάς Βασβάνη

Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός καταναλωτών προτιμάει να πάει στην λαϊκή το μεσημέρι, αγνοώντας τις υψηλές συνήθως θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Η επιλογή γίνεται γιατί εκείνες τις ώρες πέφτουν οι τιμές των προϊόντων.

«Συνήθως οι πιο πολλοί έρχονται το μεσημέρι γιατί οι τιμές είναι πιο φτηνές τότε, και μπορούν να αγοράσουν και πιο μεγάλες ποσότητες ή γενικά να ψωνίσουν πιο άνετα. Εμείς ζητάμε την κατανόηση των δημάρχων γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις οι πωλητές αναγκαστικά λόγω αυτής της χρονικής μετατόπισης μαζεύουν λίγο πιο αργά τους πάγκους τους», ανέφερε στο «ΤyposThes» ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης Άγγελος Δερετζής.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτή την περίοδο η κίνηση είναι ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα γιατί αρκετοί έχουν φύγει θερινές διακοπές". Επίσης σχολίασε ότι συνήθως μέχρι τις 15-20 του μήνα συνήθως οι καταναλωτές έχουν μεγαλύτερη άνεση, ενώ όσο πλησιάζει το τέλος του μήνα και αυξάνονται οι υποχρεώσεις, είναι πιο διστακτικοί στις αγορές τους.

«Αυτή την στιγμή υπάρχουν περί τους 3000 επαγγελματίες παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών στην περιοχή μας», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι οι καταναλωτές δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στις λαϊκές αγορές γιατί έχουν και πιο φθηνά και πιο φρέσκα προϊόντα.

«Ανάσα» τα κουπόνια

Για τους οικονομικά ασθενέστερους ξεκινά από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 η διάθεση των κουπονιών για δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

«Αυτό θα δώσει μια “ανάσα” στους πολίτες που τα δικαιούνται», σχολίασε ο κ. Δερετζής, ευχαριστώντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα την αντιπεριφερειάρχη μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου για το συγκεκριμένο κοινωνικό πρόγραμμα που υλοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Στο πρακτικό κομμάτι, ωφελούμενοι φέτος είναι 645 οικογένειες με 2.519 δικαιούχους, εκ των οποίων οι 1874 είναι προστατευόμενα μέλη. Η κατανομή του διαθεσίμου ποσού των 200.000 ευρώ στους δικαιούχους γίνεται μέσω του Κοινωνικού Προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών ομάδων για την κάλυψη των βιοτικών τους αναγκών με είδη που πωλούνται στις λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 358 μονογονεϊκές οικογένειες, 141 τρίτεκνες, και 146 πολύτεκνες οικογένειες μακροχρόνια ανέργων με συγκεκριμένο ανά κατηγορία επιτρεπτό ύψος εισοδήματος.

Το ποσό προέρχεται από τα ανταποδοτικά τέλη που καταβάλουν οι δραστηριοποιούμενοι πωλητές στις Λαϊκές Αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Κάθε κουπόνι αντιστοιχεί σε ένα ευρώ και κάθε οικογένεια θα λάβει από 300 ευρώ μέχρι 500 ευρώ.

Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να διατεθεί το ποσό των 999 ευρώ υπό μορφή κουπονιών στο Δημοτικό Ίδρυμα-Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» τα οποία θα παραδώσει στο ίδρυμα η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 στις 12.00 το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης του Σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και του Σωματείου μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης « Μακεδονία» επισημαίνουν προς τους συναδέλφους πωλητές να εξυπηρετούν άμεσα τους δικαιούχους των κουπονιών.

Ωστόσο κάνουν και δημόσια έκκληση τόσο προς την κυρία Πατουλίδου , όσο και προς τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, να πιέσουν την κεντρική διοίκηση, ώστε να αλλάξει ο τύπος με τον οποίο ορίζεται το ανώτατο χρηματικό ποσό για κάθε περιφέρεια.

«Ήδη οι πολίτες έχουν ένα δύσκολο καλοκαίρι και αναμένεται να ακολουθήσει ένας ακόμη πιο δύσκολος χειμώνας. Θεωρούμε λοιπόν, πως θα πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα, προκειμένου να αυξηθούν και οι δικαιούχοι», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kataigida-vroxes
«Βυθίζεται» η Θεσσαλονίκη - Υποβρύχια η Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την Τσιμισκή
Τριπλασιάστηκαν τα ακραία και σφοδρά καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη - Οι 5 περιοχές που κινδυνεύουν να «βυθιστούν» από πλημμύρες
«Βυθίζεται» η Θεσσαλονίκη - Υποβρύχια η Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την Τσιμισκή