Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Επιδότηση 2 ταχυτήτων στην εστίαση – Ποια μαγαζιά είναι «αδικημένα»

Τι ζητούν οι επαγγελματίες μετά την γνωστοποίηση σχετικής εγκύκλιου

Της Λεμονιάς Βασβάνη

Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Πιο ακριβά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη όσες επιχειρήσεις εστίασης ξεπερνούν τις 2000 κιλοβατώρες, καθώς επιδοτούνται αναλογικά με μικρότερο ποσό σε σχέση με όσες έχουν κάτω από την συγκεκριμένη κατανάλωση.

Η εστίαση χωρίζεται στα δύο με τα μέτρα που προβλέπονται για την επιδότηση ρεύματος και που έγιναν γνωστά από την κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού κ. Κώστα Σκρέκα.

Όπως ανέφερε στο «ΤyposThes» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης κ. Μιχάλης Επιτροπίδης: «η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), μέσω του προέδρου της, έχει ξεκινήσει ενέργειες ώστε να μπορέσουν να βοηθηθούν όλες οι επιχειρήσεις και όχι μόνο αυτές που έχουν κατανάλωση κάτω από τις 2000 κιλοβατώρες. Για να δείτε την αναλογία σκεφτείτε πως μια επιχείρηση πχ που έχει λιγότερες των 2000 κιλοβατώρων θα επιδοτηθεί με 209 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ αυτή που έχει περισσότερες από 2000 κιλοβατώρες με 50 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Ενδεικτικά αυτό σημαίνει πως ένας επιχειρηματίας που θα του έρθει λογαριασμός ρεύματος 3000 ευρώ θα έχει επιδότηση 150 ευρώ, ενώ ένας με 2000 ευρώ λογαριασμό θα έχει επιδότηση 600 ευρώ. Μας αφήνουν στο έλεος του θεού. Πολλές επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να ανταπεξέθλουν. Ήδη πολλοί επιχειρηματίες του κλάδου έχουν συσσωρευμένα χρέη από τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικές εισφορές κλπ. Και μαζεύουν χρήματα για να πληρώσουν το ρεύμα γιατί ξέρουν ότι αν δεν το κάνουν θα τους το κόψουν».

Ο κ. Επιτροπίδης σχολίασε πως οι επαφές και οι κινήσεις της ΠΟΕΣΕ έχουν στόχο να βοηθηθούν όλες οι επιχειρήσεις.

 

Γεμάτα ταμεία στο γιορτινό τριήμερο

 

Εν τω μεταξύ χαμόγελα,  έφερε στους επιχειρηματίες της εστίασης η αυξημένη κίνηση της πελατείας κατά την προηγούμενη εβδομάδα λόγω και των γιορτών της 26ης και της 28ης Οκτωβρίου.

Στις ταβέρνες, στα μπαρ, τα εστιατόρια, ακόμη και στα γυράδικα υπήρχαν ουρές από πελάτες που αποφάσισαν να το ρίξουν λίγο έξω. Ειδικά την 28η Οκτωβρίου σε πολλά καταστήματα εστίασης δεν υπήρχε άδειο τραπέζι και η εξυπηρέτηση γίνονταν με μεγαλύτερες καθυστερήσεις λόγω φόρτου εργασίας. Οι πιο προνοητικοί είχαν κάνει την κράτησή τους μέρες πριν.

«Ο καιρός ήταν καλός και ο κόσμος πήγε να δει την παρέλαση. Και μετά ήρθε στα εστιατόρια και στα μπαρ. Υπήρχε αυξημένη κίνηση σε κάθε γωνιά της πόλης. Δουλέψαμε καλά ευτυχώς», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ Νομού Θεσσαλονίκης.

Τώρα ωστόσο υπάρχει ο προβληματισμός για το επίμαχο θέμα της ενέργειας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

  •  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ekab
Σαντορίνη: Νεκρός Ουκρανός από πτώση - Αφορμή ο καυγάς με υπάλληλο ξενοδοχείου
Κατά την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ τους, έπεσαν από ένα ύψος περίπου 2,5 μέτρων με αποτέλεσμα ο 51χρονος να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι
Σαντορίνη: Νεκρός Ουκρανός από πτώση - Αφορμή ο καυγάς με υπάλληλο ξενοδοχείου
Βρετανικό Μουσείο: «Μήπως το είδατε;» - Ζητά βοήθεια κοινού για τα κλεμμένα
Αρχαιοελληνικές και ρωμαϊκές οι αρχαιότητες που εκλάπησαν από τις αποθήκες - Ζητά τη βοήθεια του κοινού για τον εντοπισμό τους
Βρετανικό Μουσείο: «Μήπως το είδατε;» - Ζητά βοήθεια κοινού για τα κλεμμένα