Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λουκέτο έχει βάλει το 40% των παιδότοπων στη Θεσσαλονίκη

Αβέβαιο το μέλλον για αρκετές επιχειρήσεις που βλέπουν τα έσοδά τους να συρρικνώνονται

*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Το 40% των παιδότοπων στο νομό Θεσσαλονίκης έχει βάλει λουκέτο. Αυτή την στιγμή αρκετές από τις επιχειρήσεις του κλάδου βλέπουν το μέλλον αβέβαιο, καθώς λόγω του αυξημένου κόστους ζωής αρκετοί γονείς έχουν περιορίσει τις επισκέψεις σε αυτούς τους χώρους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο TyposThes η Ιρένε Βήττα Βαβούσκου που μέχρι τον Ιανουάριο του 2023 ήταν πρόεδρος της Ένωσης Παιδότοπων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Θεσσαλονίκης, «λόγω των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας, στα ενοίκια, αλλά και σε βασικά αγαθά, έχουν μειωθεί τα χρήματα που μπορεί να ξοδεύει μια οικογένεια σε δραστηριότητες που δεν είναι πρώτης ανάγκης. Οι παιδότοποι γνωρίζουμε ότι δεν ανήκουν στο… καλάθι της νοικοκυράς. Και επειδή έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη του κοινού αλλά και το πελατειακό κοινό βλέπουμε ορατή διαφορά στα έσοδά μας, ενώ τα έξοδα αυξάνονται. Πλέον αρκετοί πελάτες κάνουν περικοπές και στα γενέθλια των παιδιών.  Οι περισσότεροι γονείς έχουν περιορίσει για παράδειγμα τον αριθμό των ατόμων που θα καλέσουν σε ένα πάρτι για τα παιδιά τους ή το κατά κεφαλήν κόστος ή αν δεν έχουν χρήματα θα προτιμήσουν τον take away καφέ και μια βόλτα σε εξωτερικό χώρο. Ή θα πάρουν πχ μόνο μία τούρτα. Τώρα που ανοίγει και ο καιρός υπάρχουν και τα πάρκα που είναι δωρεάν. Όμως μην ξεχνάτε ότι στις παιδικές χαρές δεν υπάρχει κάποια επίβλεψη από προσωπικό και μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει ένα ατύχημα…. Αν πριν κάποιος γονιός έβγαινε 2-3 φορές την εβδομάδα, πλέον θα βγει μία ή καμία. Θα επιλέξει πρώτα να πληρώσει τους λογαριασμούς του και μετά αν περισσεύει κάτι θα κάνει κάποια έξοδο».

Η κυρία Βήττα Βαβούσκου είπε πως η Ένωση δημιουργήθηκε με δική της πρωτοβουλία την περίοδο της καραντίνας καθώς υπήρχαν αρκετά προβλήματα που έπρεπε να λυθούν και ήταν αναγκαία η εκπροσώπηση του κλάδου.  Όμως σχολίασε πως το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον των μελών έχει ατονήσει, ενώ πλέον λίγα από αυτά είναι οικονομικά τακτοποιημένα.

«Γνωρίζουμε πως η Αγορά επηρεάζει πολλά επαγγέλματα. Ό,τι ξεφεύγει από τις βασικές ανάγκες μιας οικογένειας πχ ψυχαγωγία, θα το σκεφτεί πολύ κανείς για να ξοδέψει χρήματα σε αυτό. Ξέρουμε πως την ύφεση θα διαδεχθεί ανάπτυξη, το θέμα όμως είναι ποιος θα αντέξει να κρατηθεί ζωντανός. Αρκετοί παιδότοποι που λειτουργούν αν έβρισκαν κάποια καλή πρόταση θα πωλούσαν την επιχείρηση. Πολλά καταστήματα φοβόμαστε ότι δεν θα τα καταφέρουν. Δείτε πως ακόμη και σε μεγάλους δρόμους του κέντρου υπάρχουν λουκέτα. Πλέον έχουν συρρικνωθεί όλα σε 4-5 δρόμους και υπάρχουν πολλά ξενοίκιαστα ακίνητα σε αρκετές περιοχές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία», σχολίασε η κυρία Βήττα Βαβούσκου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Aναγνωστόπουλος: Το γράμμα στη μητέρα της Καρολάιν - Λέει ότι δέχθηκε απειλές
Αναλυτικά το γράμμα που έστειλε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προς την χαροκαμένη μάνα της Καρολάιν - Τι υποστηρίζει για τη δολοφονία της
Aναγνωστόπουλος: Το γράμμα στη μητέρα της Καρολάιν - Λέει ότι δέχθηκε απειλές