Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Nestle: Δημιουργεί πάνω από 500 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους στην Ελλάδα

Nestle: Δημιουργεί πάνω από 500 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους στην Ελλάδα
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Περισσότερες από 500 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους κάτω των 30 ετών δημιουργεί στην Ελλάδα η εταιρεία Nestle, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στην Αθήνα, όπου παρουσιάστηκε η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της εταιρίας με τίτλο "Nestle needs YOUth" και στόχο την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

"Ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας και τις δυνατότητές της" αποτελεί η πρωτοβουλία της Nestle, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Η Nestle δεσμεύθηκε να δημιουργήσει 20.000 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η πρωτοβουλία Nestle needs YOUth περιλαμβάνει 10.000 προσλήψεις και 10.000 ευκαιρίες μαθητείας και πρακτικής άσκησης σε νέους κάτω των 30 ετών έως το 2016.

"Σήμερα ένας στους τέσσερις νέους στην Ευρώπη είναι άνεργος" είπε ο Λοράν Φρίξ Επικεφαλής Ζώνης Ευρώπης της Nestle. Τόνισε ότι η ανακοίνωση της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας της Nestle πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα δεδομένου ότι η ανεργία στην Ελλάδα αφορά τους μισούς και πλέον νέους κάτω των 25 ετών. Στην πρωτοβουλία θα συνεισφέρουν όλες οι ομάδες της Nestle στην Ευρώπη. Και στην Ελλάδα, από τις 500 θέσεις, οι μισές θα αφορούν μόνιμες θέσεις απασχόλησης και οι υπόλοιπες θα αφορούν πρακτική άσκηση και μαθητεία.

Όπως αναφέρθηκε, σε όλους τους τομείς θα προβλέπονται θέσεις εργασίας και θα προσφέρεται μια σειρά ευκαιριών σε όσους ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν την μεγάλη γκάμα επαγγελματικών επιλογών που προσφέρει η Nestle, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων παραγωγής, διοίκησης, ανθρώπινου δυναμικού, πωλήσεων, marketing, οικονομικών, μηχανολογίας και Έρευνας και Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, προβλέπεται και ένας περιορισμένος αριθμός θέσεων εργασίας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχουν σε νέους από τη Νότια Ευρώπη πολύτιμη εργασιακή εμπειρία σε μονάδες της Nestle στο εξωτερικό – στην Ελβετία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σκανδιναβία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, για να διευκολυνθεί η μετάβαση από το σχολείο στην αγορά εργασίας, η πρωτοβουλία Nestle needs YOUth θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα Readiness for Work, που περιλαμβάνει συμβουλευτική για την επαγγελματική σταδιοδρομία, καθώς και υποστήριξη στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος και την επαγγελματική συνέντευξη, σε σχολεία, πανεπιστήμια και εγκαταστάσεις της Nestle.

Η Nestle θα ενθαρρύνει επίσης τους περισσότερους από 63.000 προμηθευτές της σε όλη την Ευρώπη να συμμετάσχουν ενεργά στην πρωτοβουλία προσφέροντας θέσεις εργασίας, μαθητείας ή πρακτικής άσκησης σε νέους.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάϊ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του χαιρέτισε την πρωτοβουλία, ενώ το πρόγραμμα χαιρέτισε και η κ. Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Άτυπο δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ προωθεί η ΠΕΔ-ΚΜ

Οι τράπεζες δεν τήρησαν τους στόχους για ρευστότητα στην αγορά