Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΑΑΔΕ: Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διασύνδεση POS με τις ταμειακές

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Έχουν εγκριθεί από την ΑΑΔΕ οι απαραίτητες αναβαθμίσεις για 112 μοντέλα ταμειακών μηχανών

Συνεχίζεται, με αμείωτο ρυθμό και εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, η υλοποίηση του έργου της διασύνδεσης POS - ταμειακών μηχανών. Για 112 μοντέλα ταμειακών μηχανών, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ταμειακών μηχανών, που λειτουργούν σήμερα στην αγορά, έχουν εγκριθεί από την ΑΑΔΕ οι αναβαθμίσεις, που θα επιτρέψουν τη διασύνδεσή τους με τα POS.

Σε ελάχιστο χρόνο, ολοκληρώθηκε η δημιουργία του Μητρώου POS. Έχουν καταγραφεί 1.070.000 POS, που λειτουργούν στη χώρα και ανήκουν σε 585.000 επιχειρήσεις. Από αυτά, 520.000 POS ανήκουν σε επιχειρήσεις, που έχουν υποχρέωση χρήσης ταμειακής μηχανής. Πρόκειται για 356.000 επιχειρήσεις, που έχουν υποχρέωση να διασυνδέσουν τα POS με τις ταμειακές μηχανές τους. Ήδη, έχουν υποβάλει δήλωση συμμόρφωσης 10 διαχειριστές POS, που αντιπροσωπεύουν το 95% των ενεργών POS.

H ΑΑΔΕ έχει αποστείλει στους διαχειριστές POS καταλόγους με τα 520.000 POS, που πρέπει να αναβαθμιστούν κατά προτεραιότητα. Εντός των επόμενων ημερών, η ΑΑΔΕ θα αποστείλει e-mail και στις ίδιες τις επιχειρήσεις, ώστε και εκείνες να φροντίσουν για τη διαθεσιμότητα των συσκευών POS για αναβάθμιση. Επισημαίνεται ότι τα POS μπορούν να αναβαθμιστούν ψηφιακά, εάν είναι συνδεδεμένα στο internet, χωρίς να χρειαστεί επίσκεψη τεχνικού στον χώρο, που βρίσκεται το POS.

Μετά την αναβάθμιση του POS, η επιχείρηση θα λάβει μήνυμα από την ΑΑΔΕ, ώστε μέσα σε 30 ημέρες να καλέσει τον εγκαταστάτη της για να διασυνδέσει την ταμειακή της μηχανή με το αναβαθμισμένο POS.

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται και το επικαιροποιημένο πλαίσιο χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις, καθώς και η ρύθμιση των τελευταίων λεπτομερειών, ώστε να μπορούν να διασυνδεθούν με τα POS και οι νέοι τύποι άυλων ταμειακών μηχανών (Virtual Cash Registers), για όσες επιχειρήσεις επιλέξουν τις νέες αυτές λύσεις.

Η πρόοδος του έργου καταγράφεται καθημερινά στην ειδική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ https://www.aade.gr/diasyndesipos.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα