Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πιο δυναμική παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα για το οινοποιείο Ζαχαριά

Παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση τέσσερις γηγενείς ποικιλίες του

*Της Λεμονιάς Βασβάνη | Από την έντυπη έκδοση "Τύπος Θεσσαλονίκης"

Σε πιο δυναμική παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα και στη πόλη μας στοχεύει το οινοποιείο Ζαχαριά το οποίο συμμετείχε με σταντ στην πρόσφατη έκθεση Thessaloniki Wine Show (31/3-1/4 εντός ΔΕΘ), ενώ μια μέρα μετά πραγματοποίησε food wine pairing στο Classico όπου παρουσίασε τέσσερις από τις γηγενείς ποικιλίες κρασιών του.

Όπως εξήγησε στο «ΤyposThes» η marketing manager του οινοποιείου κυρία Λένα Τσατσώνη, τον περασμένο Νοέμβριο έγινε μια παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη, έπειτα στη Φλώρινα και στην Αλεξανδρούπολη. «Έχουμε δώσει βαρύτητα στην παρουσία μας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα. Θέλουμε την εξωστρέφεια και στόχος μας είναι να γνωρίσει ο κόσμος τον πλούτο του ελληνικού εμφιαλωμένου κρασιού. Στην ονοποιείο μας αφήνουμε τα κρασιά να βγαίνουν στην ώρα τους. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό αυτό. Και οι ετικέτες μας εκφράζουν το terroir», σημείωσε χαρακτηριστικά.

krasia4.jpg

Το οινοποιείο Ζαχαριά βρίσκεται στην Κορινθία της Πελοποννήσου. Διαθέτει 400 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα στην Νεμέα, καλλιεργεί 13 διαφορετικές γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, ενώ έχει πάνω από 20 ετικέτες, κερδίζοντας πολλαπλές διακρίσεις.

Το 2022 γιόρτασε μισό αιώνα ζωής. Με αφορμή αυτό το γεγονός πραγματοποιήθηκε μάστερκλας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουν οι λάτρεις του κρασιού τα προϊόντα αλλά και τις δύο γενιές του οινοποιείου.

Αυτή την στιγμή εξάγει τα προϊόντα του σε 17 χώρες με κύριους πελάτες τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Βραζιλία, την Ιαπωνία, την Κίνα, αλλά και Ευρωπαϊκές χώρες.

krasia3.jpg

Το 36% του τζίρου της εταιρείας είναι από τις εξαγωγές.

«Οι πελάτες μας από το εξωτερικό προτιμούν συνήθως γηγενείς ποικιλίες, ξεκινώντας από το Μοσχοφίλερο και το Αγιωργίτικο, τη Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο, και μετά πάνε στις πιο ιδιαίτερες όπως η Κυδωνίτσα, η Σκλάβα, το ροζέ Lexis Gris από Μοσχοφίλερο, ή τις διαφορετικές εκφράσεις του Αγιωργίτικου που δείξαμε και στην εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη», εξήγησε η κυρία Τσατσώνη,

Επόμενος στόχος για τις εξαγωγές είναι το Κεμπέκ στον Καναδά και η Αυστραλία.

Το οινοποιείο έχει κατασκευαστεί σε 3 φάσεις. Οι πρώτες εγκαταστάσεις χτίστηκαν το 1960 και παραμένουν έκτοτε σε συνεχή παραγωγική λειτουργία. Το 1973 επεκτάθηκε και ολοκληρώθηκε με τις τελειότερες γαλλικές προδιαγραφές, εισάγοντας την κυριότερη γαλλική τεχνογνωσία στη Νεμέα, αποκτώντας υπόγειες κάβες και επιβλητικές τσιμεντένιες δεξαμενές. Το 2004 το οινοποιείο εκσυγχρονίστηκε πλήρως και απέκτησε πια τη σημερινή του μορφή.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακόμα στάδιο εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών του οινοποιείου, μέσω της υλοποίησης ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει την κατάλληλη διαμόρφωση επισκέψιμων χώρων, καθώς και την δημιουργία «πράσινων» υποδομών, για την εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν 12 δέντρα – Τα είχαν φυτεύσει για τα θύματα των Τεμπών
Άγνωστοι μπήκαν στο Πάρκο της Διαλογής και έσπασαν 12 από 57+1 δέντρα που είχαν φυτέψει μαθητές δημοτικού σχολείου και αστυνομικοί
Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν 12 δέντρα – Τα είχαν φυτεύσει για τα θύματα των Τεμπών