Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χατζηδάκης για τράπεζες: Έρχονται νέες μειώσεις στις προμήθειες

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

H κυβέρνηση έχει νομοθετήσει την μείωση κατά 50% στις προμήθειες των τραπεζών επί των ηλεκτρονικών συναλλαγών έως και 10 ευρώ

Σίγουρος πως θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις προμήθειες που διακρατούν οι τράπεζες από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον Real FM, υπενθύμισε πως ήδη από τον Απρίλιο η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει την μείωση κατά 50% στις προμήθειες των τραπεζών επί των ηλεκτρονικών συναλλαγών έως και 10 ευρώ.

Εξήγησε, παράλληλα, πως όλο αυτό το διάστημα το οικονομικό επιτελείο βρίσκεται σε επαφές με τις τράπεζες, όπως πρόσφατα όπου ο ίδιος παρέστη στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, «πιέζοντας» για διεύρυνση του μέτρου των μειώσεων προμηθειών σε περισσότερες συναλλαγές.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, ήδη μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες έχει ξεκινήσει να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, και το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και οι άλλοι.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε βέβαιος πως οι τράπεζες θα κάνουν πράξη τις περαιτέρω μειώσεις των προμηθειών έτσι ώστε να μην χρειαστούν να παρθούν μέτρα εναντίον τους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Δεκάλεπτο μπλόκο σε λίγο στον Περιφερειακό – Σε ποιο σημείο θα κλείσει
Ολικός αποκλεισμός κυκλοφορίας λόγω εργασιών που πραγματοποιούνται για την κατασκευή του Fly Over
Θεσσαλονίκη: Δεκάλεπτο μπλόκο σε λίγο στον Περιφερειακό – Σε ποιο σημείο θα κλείσει