Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σχοινάς για συνέδριο του EuroPride: «Το μίσος δεν έχει θέση στην Ευρώπη»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Στο κέντρο των πολιτικών μας πρέπει να είναι και είναι ο άνθρωπος» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν

«Το μίσος δεν έχει θέση στην Ευρώπη» υπογράμμισε στο κλείσιμο του συνεδρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο πλαίσιο του EuroPride 2024, στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, προβάλλοντας την ανάγκη και τη βούληση των ευρωπαϊκών θεσμών για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτος δικαίου, των ευρωπαϊκών αξιών και του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι σε συνέχεια των κρίσεων των τελευταίων ετών η Ευρώπη αναδύθηκε πιο ανθεκτική, παρά τις κρίσεις τις οποίες κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Παράλληλα, το χαρτοφυλάκιο του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, αποδείχθηκε σχεδόν «προφητικό», καθώς βοήθησε να διατηρηθεί ο ανθρωποκεντρικός προσανατολισμός της Ευρώπης.

«Στο κέντρο των πολιτικών μας πρέπει να είναι και είναι ο άνθρωπος» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση της Ένωσης Ισότητας (Union of Equality) και την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων, τόσο εντός όσο και εκτός της ΕΕ. Υπογράμμισε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, φέρνοντας ως παράδειγμα το νόμο για την ισότητα στο πολιτικό γάμο στην Ελλάδα.

«Παρόλα αυτά, προκλήσεις παραμένουν. Γι’αυτό, παρότι η αποδοχή της διαφορετικότητας, η δημοκρατία και η εξωστρέφεια αποτελούν συστατικό στοιχείο του ευρωπαϊκού DNA, θα πρέπει όλοι οι ευρωπαίοι να συνεχίσουν να προωθούν τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες» τόνισε ο κ. Σχοινάς.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έκλεισε το χαιρετισμό του, τονίζοντας ότι, ιδιαίτερα στο τρέχον γεωπολιτικό πλαίσιο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει συνεχής έμφαση στον άνθρωπο, τις ευρωπαϊκές αξίες και στον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Ολοκληρώθηκε το σημαντικό έργο ύψους άνω των 8 εκατ. ευρώ – Πότε θα ολοκληρωθεί η αποξήλωση του εκτός τάσης εναέριου δικτύου
Θεσσαλονίκη: Τέλος 12 χλμ καλωδίων στο Σέιχ Σου – Πλήρως υπόγειο το δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θέτει ζήτημα «πράσινων» φόρων στα ορυκτά καύσιμα και το diesel κίνησης, ενώ επανέρχεται στο εύρος των φορολογικών εξαιρέσεων
Συστάσεις Κομισιόν στην Ελλάδα - Για 1.236 φοροαπαλλαγές, ακίνητα, ΙΧ και diesel
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα