Στην περαιτέρω απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με Προεδρικό Διάταγμα, που εξέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον περιορισμό συναρμοδιοτήτων και την κατάργηση συνολικά 150 υπογραφών.
Με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, που εκδόθηκε έπειτα από πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, περιορίζονται ή καταργούνται συναρμοδιότητες υπουργών, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, για την έκδοση ατομικού ή κανονιστικού χαρακτήρα διοικητικών πράξεων (ΚΥΑ ή ΠΔ).
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τον περιορισμό συναρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργείων κατά την έκδοση διοικητικών πράξεων, επιτυγχάνεται επίσης η επιτάχυνση του διοικητικού έργου, καθώς δεν θα παρατηρείται πλέον το φαινόμενο, κατά την έκδοση διοικητικών πράξεων, κανονιστικού ή ατομικού περιεχομένου, να απαιτούνται τρεις, τέσσερις ή και περισσότερες συνυπογραφές υπουργών.