Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πωλείται μεγάλο εργοστάσιο πλαστικών – Απολύονται εργαζόμενοι

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Υποψήφιοι επενδυτές από Κίνα, Αμερική, Ευρώπη

Oι Τούρκοι επενδυτές που αγόρασαν το 2013 το εργοστάσιο πλαστικών στην βιομηχανική περιοχή του Βόλου με την επωνυμία «Polisan Hellas» -την πρώτη επένδυση εκτός συνόρων της Polisan Holding- βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης και απολύουν 75 εργαζόμενους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των gegonota.news.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 η Polisan προχώρησε στην εξαγορά της βιομηχανίας Artenius Ηellas στη Β΄ΒΙΠΕ Βόλου με σκοπό η μεγάλη τούρκικη εταιρεία να προχωρήσει σε επενδύσεις και στο λιμάνι, αλλά τα σχέδια δεν ευοδώθηκαν.

Η Polisan Hellas παράγει τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ) υπό την μορφή κόκκων ρητίνης και προπλασμάτων σε στεγασμένο χώρο 15 στρεμμάτων σε μια έκταση 70 στρεμμάτων στην Βιομηχανική περιοχή του Βόλου. Το PET έχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών σε προϊόντα όπως περιέκτες τροφίμων και ποτών καθώς και συνθετικών ινών, αλλά όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες στους εργαζόμενους μεγαλομέτοχος της εταιρείας, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος για το εξαγώγιμο προϊόν και οι ισολογισμοί για αρκετά χρόνια είναι αρνητικοί.

Υποψήφιοι επενδυτές από Κίνα, Αμερική, Ευρώπη.

Οι μέτοχοι βρίσκονται σε συζητήσεις με επενδυτές από Κίνα, Αμερική, Ευρώπη για την πώληση αλλά όπως ανακοινώθηκε οι συζητήσεις δεν εχουν ακόμα τελεσφορήσει και εάν αυτό συμβεί σε πέντε μήνες, το εργοστάσιο δεν μπορεί να απασχολεί 75 άτομα προσωπικό. Θα απολυθούν όλοι και θα επαναπροσληφθούν περίπου 15 με διαφορετικούς εργασιακούς όρους από τους σημερινούς ώστε να συνεχιστεί η εμπορική δραστηριότητα, να πουληθεί το αποθεματικό και το εργοστάσιο να παραμένει ανοιχτό μέχρι την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

«Η Κίνα είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής» φέρεται να είπε ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σήμερα με την «πλάτη στον τοίχο και οι περισσότεροι είναι ηλικίας άνω των 50 ετών.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα δοθούν αποζημιώσεις και βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με το σωματείο, ώστε οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν να μπορέσουν να επιβιώσουν. Η αντιπρόταση που κατατέθηκε από το σωματείο και δεν έχει δώσει η εταιρεία ακόμη απάντηση είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- να δοθούν οι νόμιμες αποζημιώσεις, αλλά και επιπλέον ποσά.

Η Polisan έχει λάβει δάνειο 25 εκατ. ευρώ το οποιο είναι εξυπηρετούμενο και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πωλείται σε τίμημα που δεν ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ καθώς ο νέος αγοραστής καλείται να αναλάβει και τα «βάρη».

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Καρυστιανού: «Ο όρος γυναικοκτονία τοποθετεί τις γυναίκες στις ευάλωτες ομάδες»
Η πρόεδρος του κόμματος «Ελπίδα για Δημοκρατία» δήλωσε πως εάν νομοθετηθεί ο όρος, «θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες»
Μαρία Καρυστιανού: «Ο όρος γυναικοκτονία τοποθετεί τις γυναίκες στις ευάλωτες ομάδες»
ΠΑΟΚ: Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση του Λίσι - Αύριο στη Θεσσαλονίκη
Ο Ιταλός θα είναι αύριο στη Θεσσαλονίκη για τις τελικές συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ και -εφόσον- όλα πάνε καλά να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας
ΠΑΟΚ: Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση του Λίσι - Αύριο στη Θεσσαλονίκη
astynomia-bloko
Έτρεχε με 203 χλμ./ώρα, με όριο τα 70 - Προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικούς
Ακινητοποιήθηκε στα διόδια Μάνδρας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μετά από δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και απόπειρα δωροδοκία
Έτρεχε με 203 χλμ./ώρα, με όριο τα 70 - Προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικούς
Οι «εκλεκτοί» του Σπανούλη ενόψει του Mundobasket 2027
  Η Εθνική Ανδρών έχει μπροστά της το τελευταίο «παράθυρο» της πρώτης φάσης των Προκριματικών του FIBA World Cup 2027, με τους αγώνες στη Ρουμανία...
Οι «εκλεκτοί» του Σπανούλη ενόψει του Mundobasket 2027