Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Μιλάνο: Aπό το 2025 απαγορεύει το κάπνισμα και στους ανοικτούς χώρους

Μιλάνο: Aπό το 2025 απαγορεύει το κάπνισμα και στους ανοικτούς χώρους
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τα πρόστιμα, για όποιον δεν σέβεται τη νέα απαγόρευση, θα ξεκινούν από 40 και θα φτάνουν τα 250 ευρώ

Βάσει απόφασης του δήμου του Μιλάνου, από την 1η Ιανουαρίου του 2025 το κάπνισμα πρόκειται να απαγορευθεί και στους ανοικτούς χώρους της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση θα αφορά δρόμους, εσωτερικές αυλές, ανοικτούς χώρους εστιατορίων και καφέ. Μόνη εξαίρεση, απομονωμένες περιοχές στις οποίες ο κάθε καπνιστής θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει "ελεύθερο χώρο", χωρίς άλλους πολίτες, σε ακτίνα τουλάχιστον δέκα μέτρων.

Τα πρόστιμα, για όποιον δεν σέβεται τη νέα απαγόρευση, θα ξεκινούν από 40 και θα φτάνουν τα 250 ευρώ. Ο δήμος του Μιλάνου αποσαφήνισε ότι το νέο αυτό μέτρο αφορά μόνον τα "παραδοσιακά τσιγάρα" και όχι τα ηλεκτρονικά.

Ήδη από 2021 στη μεγαλούπολη του ιταλικού βορρά έχει τεθεί σε ισχύ μια πρώτη απαγόρευση, βάσει της οποίας το κάπνισμα δεν επιτρέπεται σε περιοχές στις οποίες αθλούνται πολίτες, παίζουν μικρά παιδιά, όπως και στις στάσεις λεωφορείων, στα νεκροταφεία και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Γερμανία: Εκκενώθηκε χριστουγεννιάτικη αγορά στην Κολωνία - Για ποιο λόγο

Πωλείται μεγάλο εργοστάσιο πλαστικών – Απολύονται εργαζόμενοι