Η Γ.Σ.Ε.Ε. στηρίζοντας τον αγώνα για τη νομοθετική κατοχύρωση του Δικαιώματος στο Νερό ως Δημόσιου Αγαθού, θα φιλοξενήσει την Εκδήλωση – Συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΕΕΔΑ θα δημοσιοποιήσει την κρίσιμη απόφασή της για το «Δικαίωμα στο νερό και την αποτελεσματική προστασία του» ενώ παράλληλα θα αναλυθεί και η κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
“Σε μία περίοδο που οι κυβερνητικές επιλογές προσφέρουν «γη και ύδωρ» στους διεθνείς δανειστές της χώρας, αγνοώντας τις επιπτώσεις τους σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, το συνδικαλιστικό Κίνημα είναι μπροστά στην αναγκαία πορεία διασφάλισης και προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα και της καθολικής πρόσβασης στα φυσικά αγαθά και τις κοινωνικές υπηρεσίες”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.