Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας Πιερίας – Σερβίας

Συνάντηση του Τουριστικού Οργανισμού της Πιερίας (Π.Ο.Τ.Α.Π.) με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Σερβίας

Στην Κατερίνη πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.)  με τον Πρόεδρο του  Συνδέσμου Σερβο-ελληνικής Φιλίας ''ΦΙΛΟΣ'' Mr Dragan Stojanovic και τον Πρόεδρο της  Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Σερβίας κ. Aleksandar Senicic, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και την περαιτέρω ανάπτυξη της παρουσίας της Πιερίας στη σερβική τουριστική αγορά.

Από την πλευρά  του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.)  συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιώργος Καραλής, τα Μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, Άρης Νίκας, Δημήτρης Τοπαλίδης και Ειρήνη Τσαγκαλίδου, ο Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Πιερίας στον Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Στράτος Χαλκίδης και ο Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού της Πιερίας κ. Βασίλης Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν προτάσεις για κοινές δράσεις προβολής, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις και στοχευμένες καμπάνιες, που θα αναδείξουν την Πιερία ως έναν προορισμό που συνδυάζει μοναδικά θάλασσα και Όλυμπο, φύση και πολιτισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα πλούσια θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία της Πιερίας, τα οποία παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον για τους Σέρβους επισκέπτες, όπως μοναστήρια, εκκλησίες και προσκυνηματικοί προορισμοί.

Παράλληλα, έγινε εκτενής συζήτηση για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών και εκτός των μηνών αιχμής, μέσα από ειδικές θεματικές δράσεις και ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε σχετικά: «Η Πιερία διατηρεί ισχυρούς και διαχρονικούς δεσμούς με τη Σερβία. Η περιοχή μας διαθέτει φυσική ομορφιά, ιστορία, και πλούσιο θρησκευτικό απόθεμα, που συνθέτουν έναν ιδανικό προορισμό για Σέρβους ταξιδιώτες. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας και συνεργασίας, και προσβλέπουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω στρατηγικών δράσεων και στοχευμένης προβολής».

Aπό την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής κ. Γιώργος Καραλής ανέφερε: «Η Σερβία αποτελεί μια από τις πλέον σταθερές και σημαντικές αγορές για τον τουρισμό της Πιερίας. Με αυτή τη συνάντηση ενισχύουμε τους δεσμούς μας και δημιουργούμε τις βάσεις για νέες συνέργειες και κοινές πρωτοβουλίες, που θα ωφελήσουν και τις δύο πλευρές».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, με κοινή δέσμευση για συνέχιση της συνεργασίας και προγραμματισμό νέων ενεργειών στο προσεχές διάστημα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ