Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έφοδος της ΕΛΑΣ στην έδρα του ΟΠΕΚΕΠΕ - Για παράνομες επιδοτήσεις

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πρόσφατα είχε αποκαλυφθεί σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων ευρώ με «μαϊμού» επιδοτήσεις

Έφοδος πραγματοποιείται σήμερα (19.5.2025) στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ από αστυνομικούς κατ’ εντολή εισαγγελέα, για έλεγχο πιθανών παρατυπιών και καταχρήσεων.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές έχουν στοιχειοθετήσει καταχρήσεις που έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια εντός του ΟΠΕΚΕΠΕ και γι’ αυτό διέταξαν τον περαιτέρω έλεγχο, με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ να έχει αναλάβει την επιχείρηση.

Στην έρευνα που πραγματοποιείται στον ΟΠΕΚΕΠΕ συμμετέχουν δυο εισαγγελείς της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, με τη συνοδεία των αστυνομικών που «ξεσκονίζουν» φακέλους και στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε σκάνδαλο στον οργανισμό, με «μαϊμού» επιδοτήσεις έως και 45 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις αγροτικής απάτης των τελευταίων ετών στην ΕΕ, γεγονός που εμπλέκει όχι μόνο τους δικαιούχους αυτών των επιδοτήσεων αλλά και στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ που ήταν υπεύθυνοι για τη διανομή των κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων στην Ελλάδα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάκης Αρναούτογλου: Γιατί ξέσπασαν ξαφνικά έντονα μπουρίνια στη Βόρεια Ελλάδα
Ο ευρωβουλευτής εξηγεί πώς ο συνδυασμός ζέστης, υγρασίας και ψυχρότερων αέριων μαζών προκάλεσε τις ισχυρές καταιγίδες της Δευτέρας
Σάκης Αρναούτογλου: Γιατί ξέσπασαν ξαφνικά έντονα μπουρίνια στη Βόρεια Ελλάδα
«Ανακαινίζω 2026»: Χιλιάδες νέοι δικαιούχοι – Ποιες οι 2 μεγάλες αλλαγές στα κριτήρια
Διευρύνονται οι δικαιούχοι του προγράμματος με χαλάρωση των όρων για κλειστές κατοικίες και συνιδιοκτησίες
«Ανακαινίζω 2026»: Χιλιάδες νέοι δικαιούχοι – Ποιες οι 2 μεγάλες αλλαγές στα κριτήρια