«Να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε μια πρότυπη επιχείρηση κοινής ωφέλειας, η οποία θα ανοίξει το δρόμο απέναντι στο χρεοκοπημένο κρατικοδίαιτο μοντέλο και θα δώσει τη δυνατότητα στο κράτος να είναι μεγαλομέτοχος και να λειτουργεί παραγωγικά το συγκεκριμένο μονοπώλιο», υπογράμμισε ο κ. Παπαδάκης, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΥΜΑΘ.
Από την πλευρά του, ο κ. Ορφανός ανακοίνωσε την εμβάθυνση της σχέσης συνεργασίας μεταξύ ΥΜΑΘ και ΕΥΑΘ ενώ αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες που υπάρχουν στον τομέα των υποδομών.
«Όσον αφορά τη Νικόπολη, στόχος είναι να ενταχθεί η περιοχή στο κεντρικό δίκτυο της ΕΥΑΘ ενώ εξίσου σημαντικό είναι και το θέμα της πλήρους λειτουργίας της μονάδας κατεργασίας αποβλήτων (ΜΚΑ), καθώς το ΥΜΑΘ έχει την ευθύνη διαχείρισης του Θερμαϊκού κόλπου», επισήμανε ο κ. Ορφανός και σημείωσε πως μείζονος σημασίας είναι και η πορεία δύο έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. «Πρόκειται για την δεύτερη φάση του Κεντρικού Αποχετευτικού Αγωγού (ΚΑΑ) που ήδη εκτελείται, όπως και ο διπλασιασμός του διυλιστηρίου νερού, η ανάθεση του οποίου καθυστερεί», δήλωσε με την σειρά του ο κ. Παπαδάκης.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για απόφαση σχετικά με το διαγωνισμό
Στο μεταξύ, αναφορικά με το θέμα του διαγωνισμού για την πώληση του 51% της ΕΥΑΘ, οι Οικολόγοι Πράσινοι τονίζουν σε χθεσινή τους ανακοίνωση, ότι θεωρούν “ως νίκη των πολιτών την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, με την οποία έκανε δεκτή την αίτηση της Ένωση Πολιτών για το Νερό της Θεσσαλονίκης για παροχή στοιχείων από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο την απέκλεισε από το διαγωνισμό πώλησης της ΕΥΑΘ”. Όπως σημειώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, “τώρα, ανοίγει ο δρόμος για προσφυγή στα δικαστήρια και την ακύρωση των διαδικασιών”.