Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καταργείται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Λήμνου

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Καταργείται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης - Λήμνου

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Λήμνο θα μείνει η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο δεν παρουσιάζει τουριστικό ενδιαφέρον. «Δε νομίζω ότι μπορεί να διατηρηθεί το δρομολόγιο. Δεν υπάρχει εμπορικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον έχει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας- Λήμνου», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Κυκλάδες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας διευκρίνισε ότι το κόστος των καυσίμων έχει αυξηθεί με αποτέλεσμα να αποτελεί πλέον το 60% του κόστους των εισιτηρίων και πρόσθεσε ότι έχει σημασία να προσεγγίζουμε τα νησιά μας από το εγγύτερο σημείο στην ξηρά. Παράλληλα τόνισε ότι η τουριστική κίνηση των Ελλήνων περιορίστηκε σε δύο μήνες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία οικονομική βιωσιμότητα σε τέτοιες γραμμές.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία που συνδέει με το πλοίο Θεόφιλος τη Β. Ελλάδα με τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου, βρίσκεται σε διαδικασία απολογίας. «Έχει παραβεί σχεδόν όλους τους συμβατικούς όρους. Είμαστε στη φάση των απολογιών της εταιρίας και στην συνέχεια θα κριθεί κατά πόσο θα μείνει στο δρομολόγιο», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξουν εξελίξεις με την υπόθεση εντός της τουριστικής σεζόν διαβεβαίωσε ότι οι νησιώτες δεν θα μείνουν ούτε μέρα χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση. «Δεν πρόκειται να εκπέσει το Θεόφιλος χωρίς να διασφαλίσουμε ποιος θα κάνει το δρομολόγιο», επεσήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί