Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πρόστιμα για ανασφάλιστους εργαζομένους επέβαλλε το υπουργείο Εργασίας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Πρόστιμα ύψους 60 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις που απασχολούσαν ανασφάλιστους εργαζόμενους επέβαλε το υπουργείο Εργασίας τον Οκτώβριο

Πρόστιμα ύψους 60 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις που απασχολούσαν ανασφάλιστους εργαζόμενους επέβαλε το υπουργείο Εργασίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου ΑΡΤΕΜΙΣ.

Συγκεκριμένα για τον Οκτώβριο, ελέγχθηκαν 2.751 επιχειρήσεις και σε σύνολο 9.925 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 884, δηλαδή το 8,91% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που ελέγχθηκαν. Παράλληλα, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τις παραπάνω παραβάσεις ανέρχονται στα 9.391.498 ευρώ.

Συνολικά, απο τις 15 Σεπτεμβρίου 2013, οπότε και ξεκίνησε το Επιχειρησιακό Σχέδιο «ΑΡΤΕΜΙΣ» και η επιβολή του υψηλού πρστίμου των 10.500 ευρώ, μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, επιβλήθηκαν πρόστιμα που ανέρχοναι στα 59.916.741 ευρώ.

Ο υπουργός εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, αλλά και στην επιβράβευση των συνεπών επιχειρήσεων με τη δημιουργία του Λευκού Μητρώου των εργοδοτών που εκπληρούν τις υποχρεώσεις τους, φορολογικές και ασφαλιστικές, δήλωσε:

«Όπως έδειξε και η πρόσφατη απόφασή μας για τη δημιουργία του «Λευκού Μητρώου Συνεπών Επιχειρήσεων – ΠΕΡΣΕΑΣ» επενδύουμε στην υγιή και συνεπή επιχειρηματικότητα, επιβραβεύουμε και αναδεικνύουμε τη δύναμη του «καλού παραδείγματος». Δεν θα αφήσουμε όμως να διαιωνίζεται σε βάρος της κοινωνίας και των εργαζομένων η παρασιτική λογική κάποιων ανεύθυνων εργοδοτών. Θα βάλουμε οριστικά "φρένο" στην αυθαιρεσία τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
«Είναι καθαρή φωνή», είπε ο πρώην υπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού – Τι απάντησε σε ερώτηση για το αν θα κατέβει στις εκλογές
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
Γκιουλέκας: Άνοιγμα του ΥΜΑΘ στα Βαλκάνια – «Θέλουν συνεργασία με τα λιμάνια μας»
Ο υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις αποστολές που διοργανώνει το ΥΜΑΘ μαζί με ομάδες επιχειρηματιών
Γκιουλέκας: Άνοιγμα του ΥΜΑΘ στα Βαλκάνια – «Θέλουν συνεργασία με τα λιμάνια μας»