Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία 17 ατόμων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στοιχεία για τους ελέγχους του ΚΕΦΟΜΕΠ έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Τα πρώτα στοιχεία ελέγχων που διενεργούνται από το αυτοτελές τμήμα ελέγχου του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) που στεγάζεται στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων, δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΓΓΔΕ προκύπτει ότι:

Με βάση στοιχεία κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών μεγαλοκαταθετών – φυσικών προσώπων - περιόδου 2000 – 2012, έχουν εκδοθεί 49 Εισαγγελικές Παραγγελίες για διακρίβωση τέλεσης αδικήματος φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία παραδόθηκαν στους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ σε ηλεκτρονική μορφή – CD προς περαιτέρω έλεγχο και επεξεργασία.

Για τις ως άνω υποθέσεις έχουν ήδη ειδοποιηθεί 26 φορολογούμενοι προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία.

Με βάση τις πρώτες ενδείξεις και ύστερα από σχετικά ενημερωτικά σημειώματα του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος έχει μέχρι σήμερα εκδώσει 17 διατάξεις δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων φυσικών προσώπων.

Σημειώνεται ότι το αυτοτελές τμήμα ελέγχου συστάθηκε με απόφαση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου και έχει την αρμοδιότητα για την διενέργεια φορολογικού ελέγχου φυσικών προσώπων όλης της επικράτειας κατόπιν παραγγελιών του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος για τον εντοπισμό εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον 25χρονο που προφυλακίστηκε για την υπόθεση της οικογένειας Νέστορα
Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη και 18 προσαγωγές μετά την ένταση στα Δικαστήρια
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση, ο πατέρας του 19χρονου, περιέγραψε τη δύσκολη στιγμή που η οικογένεια βρέθηκε ξανά στη Ρόδο
Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου ΕΠΟΠ που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα στη Ρόδο
Αντετοκούνμπο: Είμαι ένας μαύρος Έλληνας - Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια
«Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια στον κόσμο», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Αντετοκούνμπο: Είμαι ένας μαύρος Έλληνας - Μεγάλωσα χωρίς λεφτά, αλλά με την πιο πλούσια οικογένεια