Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θερμαϊκού, περιπτώσεις απατών με λεία που ξεπερνά το ποσό των 19.000 ευρώ. Ταυτοποιήθηκαν συνολικά 3 δράστες, οι οποίοι πλησίασαν τα θύματά τους με πρόσχημα πώλησης αυτοκινήτου μέσω αγγελίας στη μια περίπτωση και οι άλλοι δύο παριστάνοντας τον λογιστή.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:
Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν ενδελεχείς έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.
Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θερμαϊκού εξιχνίασαν τρείς (3) περιπτώσεις απάτης και συγκεκριμένα μία με πρόσχημα πώλησης αυτοκινήτου μέσω αγγελίας και δύο παριστάνοντας τον λογιστή, πράξεις που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Ιουνίου του 2024 έως αρχές Νοεμβρίου του ιδίου έτους.
Κατά την έρευνα αξιολογήθηκε προανακριτικό υλικό και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών (3) εμπλεκόμενων ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες.
Σημειώνεται ότι η λεία τους ξεπερνά το συνολικό χρηματικό ποσό των 19.000 ευρώ.
Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
- Θεσσαλονίκη: Ληστής «μπούκαρε» με μαχαίρι σε ψιλικατζίδικο – Τον έπιασαν μια ώρα μετά
- Ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις: Ποιοι μπορούν να ενταχθούν και για ποιες οφειλές
- Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για 41χρονο – Τον βίασαν, τον μαχαίρωσαν και τον πέταξαν στη θάλασσα
- Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Γιατί απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις χθες στη Θεσσαλονίκη
- Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ