Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ρ. Αντωνοπούλου: Αναγκαία η αποτελεσματική διαχείριση των Ευρωπαϊκών πόρων για την απασχόληση

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Oμιλία της αν. υπουργού σε εκδήλωση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα ...

Την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης και κατανομής των κοινοτικών πόρων για την πραγματική ενίσχυση της απασχόλησης επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, στην ομιλία της σε εκδήλωση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, με θέμα την παρουσίαση του «Οδηγού Χρηματοδοτήσεων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά & Επενδυτικά Ταμεία, για Περιφέρειες, Δήμους, ΜΚΟ και Επιχειρήσεις».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Αθήνα, έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στην ομιλία της η υπουργός ανέφερε ότι ορθολογική αξιοποίηση των Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων σημαίνει διοχέτευση ορισμένων πόρων σε στοχευμένη κατάρτιση των ανέργων και ενός άλλου σημαντικού τμήματος της κοινοτικής χρηματοδότησης στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Οι νέες θέσεις εργασίας μπορούν να προκύψουν μέσα από τρεις άξονες παράλληλης δράσης. Από επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, από δημόσιες επενδύσεις, ο σχεδιασμός των οποίων θα γίνεται από το κράτος αλλά η υλοποίηση τους θα γίνεται και μέσω του ιδιωτικού τομέα καθώς και από την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας».

Όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου «χρειάζεται να υποστηριχθούν τα καινοτόμα συνεταιριστικά σχήματα της Κοινωνικής Οικονομίας, τα οποία δεν είναι απλώς μια διέξοδος για τους ανέργους αλλά μπορούν να αποτελέσουν τον τρίτο πυλώνα ανάπτυξης, ανάμεσα στο κράτος και την αγορά».

Η υπουργός τόνισε επίσης ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας δεν είναι μόνο υπόθεση του Υπουργείου Εργασίας, αλλά απαιτείται ολοκληρωμένος και συντεταγμένος σχεδιασμός από όλα τα υπουργεία και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Τα προγράμματα θα πρέπει να σχεδιάζονται σε συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να επωφελούνται πραγματικά οι άνεργοι. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται ο επανασχεδιασμός των προγραμμάτων απασχόλησης που πραγματοποιεί η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στη σωστή κατεύθυνση η απαγόρευση πατινιών στους κάτω των 17 ετών
Πώς σχολιάζουν φορείς της πόλης μας και απλοί πολίτες το νέο νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλή προς ψήφιση
Θεσσαλονίκη: Στη σωστή κατεύθυνση η απαγόρευση πατινιών στους κάτω των 17 ετών
Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Στην σημασία της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης στάθηκε μέλος της Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, τονίζοντας πως οι παραλίες Χαλκιδικής και...
Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική