Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στα 142 εκατ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2015

Στα 142 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2015 οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές. Μόνον το τελευταίο δίμηνο, οπότε ισχύουν τα capital controls, αυξήθηκαν κατά 13 εκατ. ευρώ.

Η ΕΣΕΕ διαμαρτυρήθηκε χθες για το γεγονός ότι δημοσιεύθηκαν από τον Τειρεσία τα στοιχεία για την εξέλιξη των ακάλυπτων επιταγών, που διαμορφώθηκαν τον Αύγουστο στα 523 τεμάχια με συνολική αξία 11,8 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ της 31.07.2015 (ΦΕΚ Α 90/2015) επιταγές που σφραγίζονται από 20.07.2015 έως 31.08.2015 και απλήρωτες συναλλαγματικές που λήγουν μέσα στο ανωτέρω διάστημα αναγγέλλονται στον Τειρεσίας από τις τράπεζες από την 01.10.2015 και καταχωρούνται στο αρχείο αυτής μονον εφόσον δεν έχουν εξοφληθεί μέχρι και 30.09.2015.

Ο διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Τειρεσία, Πέτρος Καπασούρης, ξεκαθάρισε πως η εταιρεία δεν έχει προβεί σε καμιά καταχώριση επιταγής που έπρεπε να πληρωθεί κατά το διάστημα ισχύος της περιόδου προστασίας και όσες επιταγές εμφανίζονται ως καταχωρισμένες τον Αύγουστο, είναι επιταγές που σφραγίστηκαν το πρώτο τρίμηνο του έτους και καταχωρίσθηκαν με καθυστέρηση στα συστήματα του Τειρεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε