Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Στάση εργασίας θα κάνουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στους δήμους

Στάση εργασίας θα κάνουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στους δήμους
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Για αθέτηση των δεσμεύσεων του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα κάνει λόγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στους δήμους.Την ίδια ημέρα στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ κάνει λόγο για αθέτηση των δεσμεύσεων του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα στη συνάντηση που είχαν πριν από 15 ημέρες στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας των συνδικαλιστών της Αττικής.

Έτσι, επανέρχεται με τα ίδια αιτήματα που είναι η διατήρηση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος (αναρρωτικές άδειες κ.λπ.), υπολογισμός στις συντάξιμες αποδοχές του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, επαναφορά της διάταξης που αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, να μην καταταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας ΥΕ εργαζόμενοι κατηγορίας ΔΕ που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, καθώς και διενέργεια ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Στη συνάντηση ο κ. Μπαλάφας είχε αναφέρει ότι για το θέμα της διατήρησης του ανθυγιεινού επιδόματος αρμόδιο είναι το υπουργείο Οικονομικών, ενώ δεσμεύθηκε για επίλυση άλλων αιτημάτων με διατάξεις που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο - σκούπα που ετοιμάζει το υπουργείο.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη: Τα σχολεία έχουν αδειάσει από εκπαιδευτικούς

ΚΥΣΕΑ: Νηφαλιότητα και προσήλωση στην πολιτική ειρήνης