Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ηχηρή γαστρονομική συνεργασία: Το ιστορικό Zeffirino στο Zaffron Resort στη Σαντορίνη

Το Ιταλικό Ζeffirino, το ιστορικό εστιατόριο της Γένοβας, στο Zaffron Resort

Ο Όμιλος Fais φέρνει στη Σαντορίνη το ιστορικό Zeffirino, το εστιατόριο που προτιμούσαν και προτιμάνε οι Πάπες της Ρώμης αλλά και η Σοφία Λόρεν, ο Έρος Ραμαζότι και επιλεγμένοι αστέρες του διεθνούς στερεώματος.

collage.jpg

Το Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη, με συνέπεια στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που δεσμεύεται να προσφέρει στους επισκέπτες του, φιλοξενεί στον χώρο του έναν γαστρονομικό θρύλο: το όνομα Belloni.

Η ιστορία

Ο Zeffirino Belloni μπορεί να γεννήθηκε στη Μόντενα, αλλά το ταξίδι του στη γεύση ξεκίνησε από τη Γένοβα. Ένα μικρό ψαροχώρι τότε, στα χρόνια του Μεσοπολέμου, το οποίο όμως εξελίχθηκε και μεγάλωσε. Όπως ακριβώς και το όνομα Belloni στον γαστρονομικό χάρτη -όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά και του κόσμου. Το περίφημο Ristorante Zeffirino πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1939. Και από τότε μέχρι σήμερα, τις έχουν διαβεί μία πληθώρα ανώνυμων αλλά και επώνυμων gourmet enthusiasts: Σοφία Λόρεν, Φρανκ Σινάτρα, Λουτσιάνο Παβαρότι, Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος, Μοχάμεντ Άλι. Η λίστα είναι σχεδόν ατελείωτη, και μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

the_pope_francis.jpg
gkjh.png

Η «κρυφή συνταγή του Pesto Genovese

Για την οικογένεια του Zeffirino, η συνταγή του Γενοβέζικου Pesto είναι η «ναυαρχίδα» της γαστρονομικής ιταλικής κουλτούρας της. Η επιτυχία του συγκεκριμένου pesto δια χειρός Luciano Belloni, οφείλεται κυρίως στις άριστες πρώτες ύλες όμως πρωτίστως «στο χέρι», δηλαδή στον τρόπο παρασκευής του, ο οποίος τηρεί πιστά μία συγκεκριμένη σειρά συστατικών και ένα ακριβές ποσοστό δόσεων ανά πρώτη ύλη. Χωρίς αμφιβολία η οικογένεια Belloni έχει αξιοποιήσει και προωθήσει το Γενοβέζικο pesto διεθνώς και για αυτό της έχει απονεμηθεί ο τίτλος του «Πρεσβευτή της Ιταλικής κουζίνας» στον κόσμο.

Το μενού

Η συνεργασία αυτή όχι απλά φέρνει στη Σαντορίνη το πρώτο αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο για το νησί, αλλά το κάνει με έναν από τους κορυφαίους πρεσβευτές της μεσογειακής κουζίνας. Η συνταγή της επιτυχίας του, απλή: τα σωστά υλικά, αποκλειστικά χειροποίητα ζυμαρικά, και η περίφημη σάλτσα pesto Genovese, με την ξεχωριστή (και άκρως μυστική) συνταγή της. Για την οικογένεια Belloni, παράδοση και ποιότητα είναι όπως τα πιρούνια της σαλάτας και του φαγητού: είναι πάντα δίπλα το ένα στο άλλο.Σε ό,τι αφορά το μενού, αφετηρία της έμπνευσης για τη δημιουργία του ήταν δύο αδιαπραγμάτευτες, διαχρονικές αξίες: το ελληνικό καλοκαίρι και η Μεσόγειος -το σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων. Στην κυκλαδίτικη εκδοχή του, το Zeffirino αποκαλύπτει στον επισκέπτη του την αυθεντική πλευρά της ιταλικής γαστρονομίας με μία εσάνς Σαντορίνης, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές με τοπικά υλικά.

rad.jpg
rad_plates.jpg

Στην εκπληκτική Γένοβα, επονομαζόμενη "la Superba", πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία του μενού της φετινής σεζόν για το Radisson Blu Zaffron Resort, παρουσία του GM Hospitality Fais Group, κ. Μανώλη Παπαδάκη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αλλά και να ακούσει τις συναρπαστικές ιστορίες του σεφ και ιδρυτή του Zeffirino, Luciano Belloni για τους διάσημους καλλιτέχνες αλλά και τον Πάπα της Ρώμης που είναι πιστός θαυμαστής της κουζίνας του.

belloni_family_with_mr.papadakis.jpg

Η γεύση όμως, δεν περνάει μόνο από το πιάτο, αλλά και από το ποτήρι. Γι’ αυτό και στη wine list του Zeffirino Ristorante βρίσκονται όσες τοπικές αλλά και ιταλικές ετικέτες μπορούν να σταθούν ισάξια και ταιριαστά δίπλα στις σπεσιαλιτέ του.

Τα cocktails

Επιπλέον, τα cocktails του φέρνουν την υπογραφή ενός δραστήριου, σύγχρονου bar wizard: αυτή του Σπύρου Κερκύρα, όπου επιμελείται το Cocktail Menu με την Bar Solutions Team Spyros Kerkyras/Likourgos Christothanopoulos, στο portfolio του οποίου βρίσκονται μια σειρά από πετυχημένα projects -ανάμεσά τους και το βραβευμένο «42 Barstronomy.Athens».

Φέτος, η διαδρομή της γεύσης ξεκινάει από την καρδιά της Ιταλίας και καταλήγει στην καρδιά του Αιγαίου. Στο Zeffirino Ristorante του Radisson Blu Zaffron!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Μητσοτάκης: Αυξήσεις μισθών από 1η Μαΐου – Φθηνά σπίτια για νέα ζευγάρια

Πετάμε μερικώς τις μάσκες την 1η Ιουνίου – Τα μέρη που παραμένουν υποχρεωτικές

Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία - Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα αντιπεριφέρεια για την κλιματική αλλαγή - Το σχέδιο του ΤΕΕ / ΤΚΜ
Παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση, με θέμα «Κλιματικά ουδέτερη, ανθεκτική και έξυπνη Κεντρική Μακεδονία»
Θεσσαλονίκη: Νέα αντιπεριφέρεια για την κλιματική αλλαγή - Το σχέδιο του ΤΕΕ / ΤΚΜ
Αγγελούδης για Γενοκτονία Αρμενίων: Πότε να μην επιτραπεί ξανά τέτοια φρικαλεότητα
«Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος» αναφέρεις ε ανάρτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Αγγελούδης για Γενοκτονία Αρμενίων: Πότε να μην επιτραπεί ξανά τέτοια φρικαλεότητα