Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απάντηση για το «λίαν καλώς» στις υποτροφίες δίνει ο Ν. Φίλης

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Απάντηση για τις τροπολογίες

Δήλωση με την οποία εξηγεί την πολιτική που ακολούθησε κατά την κατάθεση τροπολογιών που ψηφίστηκαν λίγες ώρες από την κατάθεσή τους, χωρίς επαρκή χρόνο για να συζητηθούν ή να μελετηθούν, έδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Πρόκειται βέβαια για τις τροπολογίες που... κατεβάζουν το επίπεδο των υποψηφίων για προπτυχιακές υποτροφίες στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στο 6,5 και στο «λίαν καλώς» και επιβάλλουν νέους ελέγχους και αλλαγές στην «ανθρωπογεωγραφία» των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης.

Όπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός Παιδείας, με τις τροπολογίες που ψηφίστηκαν «μειώνουμε τη δαπάνη για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα και έτσι εξοικονομούμε χρήματα για τη φοιτητική μέριμνα και μας λένε ότι κόβουμε τα βιβλία από τους φοιτητές. Αν δεν το κάναμε, θα κατηγορούμαστε ως υπέρμαχοι του σπάταλου κράτους».

Ακόμη «διενεργούμε τους προβλεπόμενους νόμιμους ελέγχους στην ιδιωτική εκπαίδευση και μας καταγγέλλουν ότι θέλουμε να κλείσουμε τα ιδιωτικά σχολεία. Αν δεν το κάναμε, θα μας κατηγορούσαν ότι αδρανούμε ή ότι καλύπτουμε παρατυπίες όπως τα πλαστά πτυχία».

Πρόσθεσε ότι «δίνουμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια υποτροφίες στους φοιτητές μέσω του ΙΚΥ και αντιδρούν γιατί διευρύνουμε τα κριτήρια, ώστε να συμπεριληφθούν περισσότεροι δικαιούχοι και να μην απολεσθούν ευρωπαϊκοί πόροι. Αν δεν το κάναμε, θα κατηγορούμαστε ότι τασσόμαστε εναντίον της αριστείας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 21ης και 7ης ΕΜΟΔΕ καθώς και 2 οχήματα
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Σε νέο «ράλι» η τιμή της βενζίνης – Έσπασε ξανά το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο
Λόγω της ανόδου της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, καθώς και τη σημαντική μείωση στην προσφορά διυλισμένων προϊόντων
Σε νέο «ράλι» η τιμή της βενζίνης – Έσπασε ξανά το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο