Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ντ. Πιρς: «Σε μία νέα περίοδο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμήν του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα

Αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμήν του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς, ο οποίος συνταξιοδοτείται και ως εκ τούτου αναχωρεί από τη χώρα μας εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου, παρέθεσε προχθές ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.

Κατά τη συνάντηση που προηγήθηκε του γεύματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Πιρς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις μπαίνουν σε μία νέα περίοδο, εξαιρετικά παραγωγική, δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί για τις ΗΠA έναν εξαιρετικά σημαντικό εταίρο, χάριν της γεωπολιτικής σημασίας της θέσης της Ελλάδας.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο Αμερικανός πρέσβης εξήρε τις προσπάθειες της Ελλάδας να εξέλθει από την οικονομική κρίση και να αποτελέσει έναν άξονα σταθερότητας και ασφάλειας για όλη την περιοχή - και τούτο, παρά τις τεράστιες προσφυγικές ροές που δέχθηκε τον περασμένο χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
«Είναι καθαρή φωνή», είπε ο πρώην υπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού – Τι απάντησε σε ερώτηση για το αν θα κατέβει στις εκλογές
Καμμένος: Θα συνεργαζόμουν με Καρυστιανού - Λάθος το όνομα ΕΛΑΣ από Τσίπρα
Γκιουλέκας: Άνοιγμα του ΥΜΑΘ στα Βαλκάνια – «Θέλουν συνεργασία με τα λιμάνια μας»
Ο υφυπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις αποστολές που διοργανώνει το ΥΜΑΘ μαζί με ομάδες επιχειρηματιών
Γκιουλέκας: Άνοιγμα του ΥΜΑΘ στα Βαλκάνια – «Θέλουν συνεργασία με τα λιμάνια μας»