Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Βουλή: Κόντρα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή

Βουλή: Κόντρα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη Μικρασιατική Καταστροφή
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας, Ν. Φίλη, και το βουλευτή της ΝΔ, Μ. Χαρακόπουλο
Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του βουλευτή της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που ήταν αφιερωμένη «στην εθνική ημέρα μνήμης της Μικρασιάτικης Καταστροφής».

Ο κ. Φίλης κατηγόρησε τον κ. Χαρακόπουλο ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία από το κόμμα του για τη «δολοφονία χαρακτήρων», αντιδρώντας στους χαρακτηρισμούς του βουλευτή της ΝΔ, που επικαλούμενος παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί «εθνοκάθαρσης», υποστήριξε ότι υπήρξε αρνητής της γενοκτονίας των Ποντίων.

«Η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων από τον κ. Φίλη θα τον ακολουθεί κι όταν φύγει και θα χρησιμοποιείται από τους Τούρκους», ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος προκαλώντας την έντονη αντίδραση του υπουργού Παιδείας.

«Είσαι προκλητικός. Λυπάμαι που ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθησε να μετατρέψει τη σημερινή συζήτηση σε μια στείρα αντιπαράθεση. Εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία του κόμματός του. Είναι η στείρα τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων. Αυτή η πρακτική τακτική δεν έχει σχέση με την εθνική ενότητα», υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας απέρριψε παράλληλα τους ισχυρισμούς ότι αφαίρεσε από τα σχολικά βιβλία τα κεφάλαια για την Μικρασιατική Καταστροφή, τονίζοντας ότι αυτά και υπάρχουν και διδάσκονται, απλά δεν συμπεριλαμβάνονται στην εξεταστέα ύλη.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Στη Θεσσαλονίκη αύριο η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Κουτσούμπας από τη ΔΕΘ: «Ο Τσίπρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο εξαπάτησης»