Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γ. Μουζάλας: «Αρχές του 2017 η μεταφορά προσφύγων στην Κρήτη»

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

«Δεν θα ξεπερνούν τους 2.000», λέει ο αναπληρωτής υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Στις αρχές του 2017 θα αρχίσει η μεταφορά προσφύγων στην Κρήτη, όπως συμφωνήθηκε σε σχετική συνάντηση που είχαν στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού. Στην Κρήτη θα μεταφερθούν μέχρι 2.000 πρόσφυγες, αριθμός που, όπως δεσμεύτηκε ο Γιάννης Μουζάλας, δεν θα αυξηθεί.

Οι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε κενά διαμερίσματα και μικρά ξενοδοχεία, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τις αναπτυξιακές εταιρείες των δήμων.

Η κατανομή των προσφύγων θα γίνει αναλογικά σε όλους τους νομούς του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε ότι τουλάχιστον σε ποσοστό 80%-85% οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στην Κρήτη, θα είναι οικογένειες, οπότε με βάση τις εκτιμήσεις θα αναζητηθεί κατάλυμα για περίπου 550 οικογένειες.

Οι δύο πλευρές θα συναντηθούν ξανά στα τέλη Νοεμβρίου στην Κρήτη, οπότε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη για την εγκατάσταση των προσφύγων στο νησί, ενώ οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα καταθέσουν μια πρώτη εικόνα των διαθέσιμων διαμερισμάτων και ξενοδοχείων.

«Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί ένα πρότυπο πρόγραμμα εγκατάστασης προσφύγων στην Κρήτη με τις καλύτερες συνθήκες για τον τοπικό πληθυσμό και για τους πρόσφυγες», υπογράμμισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Βασίλης Λαμπρινός, επισήμανε ότι «η μεταφορά προσφύγων ελπίζω να γίνει με καθόλου ή μικρές συνέπειες για την κοινωνία και την οικονομία του τόπου». Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης εκτίμησε ότι «δεν δημιουργείται πρόβλημα στο νησί αν ο αριθμός των προσφύγων είναι μέχρι 2.000».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι συζήτησε τη νομική δυνατότητα σύλληψης του Νετανιάχου κατά τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Κατηγορηματικός ο Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν θα συλληφθεί όσο βρίσκεται στις ΗΠΑ
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 18 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 21ης και 7ης ΕΜΟΔΕ καθώς και 2 οχήματα
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Καβάλα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα