Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Διακριτοί» οι ρόλοι Πολιτείας και Εκκλησίας

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Για πολύ καλές σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος από τη Μακρυνίτσα Σερρών

Για «πολύ καλές σχέσεις» και για «διακριτούς ρόλους» Εκκλησίας και Πολιτείας έκανε λόγο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στη Μακρυνίτσα Σερρών.

Ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας είναι πάρα πολύ καλές, σημειώνοντας ότι απαιτείται συνεργασία για να ξεπερνιούνται οι όποιες δυσκολίες.

«Υπάρχουν προβλήματα, αλλά προβλήματα υπάρχουν και στις οικογένειες» είπε ο αρχιεπίσκοπος και συνέχισε :«Συχνά ακούμε για χωρισμό, αλλά από τι να χωρίσουμε; Η Εκκλησία είναι χώρος ελευθερίας. Όποιος θέλει να φύγει, ας φύγει και αν το μετανιώσει μπορεί να επιστρέψει. Αυτά είναι ιδεολογήματα και εφευρίσκονται για να δημιουργούν προβλήματα».

«Οι ρόλοι μας είναι διακριτοί. Άλλος ο ρόλος της Εκκλησίας και άλλος της Πολιτείας και όταν υπάρχει ανάγκη όπως τώρα, συνεργαζόμαστε. Και θα ήταν ευχής έργο σε όλους τους τομείς, σε όλους τους χώρους η συνεργασία να έχει τον πρώτο ρόλο» συνέχισε ο αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος παραβρέθηκε στην Μακρυνίτσα στην περιοχή του Σιδηροκάστρου Σερρών για το Ά Πανελλήνιο Συνέδριο στελεχών κατασκηνώσεων των ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και αναφερόμενος στις κατασκηνώσεις και στο έργο που γίνεται εκεί, είπε:

«Καλούμαστε να δώσουμε στα παιδιά, σοφία μέσα από τη μόρφωση αλλά και την άνωθεν Σοφία, διότι εκεί που συναντώνται αυτά τα δύο είδη σοφίας, εκεί έχουμε τον χαρισματικό άνθρωπο. Σήμερα μας χρειάζονται χαρισματικοί άνθρωποι. Χρειαζόμαστε πρότυπα. Πρότυπα γονέων, κληρικών, πολιτικών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»
«Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι», είπε και προανήγγειλε παρεμβάσεις για το κόστος ζωής – «Πήραμε λάθος δρόμους τη δεκαετία του 1980»
Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Άντι Μπέρναμ: «Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει»
Νέο Κοινωνικό Οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη – Δωρεάν υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες
Από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης και στήριξη από την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας
Νέο Κοινωνικό Οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη – Δωρεάν υπηρεσίες σε ευάλωτες ομάδες
Καρυστιανού μετά τη δίκη για τα Τέμπη: «Δέχθηκα λεκτική επίθεση από τον Πλακιά»
Σχολίασε και τις εξελίξεις που αφορούν την υπόθεση της ΕΡΓΟΣΕ και τη στάση της Δικαιοσύνης - Τι απάντησε ο Νίκος Πλακιάς
Καρυστιανού μετά τη δίκη για τα Τέμπη: «Δέχθηκα λεκτική επίθεση από τον Πλακιά»