Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Αλ. Τσίπρας: «Η ανάπτυξη είναι εδώ-Οι δανειστές να μην κωλυσιεργούν για το χρέος»

Ο πρωθυπουργός για τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ανάπτυξη 0,4% για το πρώτο τρίμηνο του 2017

Στα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ανάπτυξη 0,4% για το πρώτο τρίμηνο του 2017, αναφέρεται με δήλωσή του ο πρωθυπουργός, καλώντας τους δανειστές να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους με μία καθαρή λύση, που θα αντιστοιχεί στις απαιτήσεις της συγκυρίας αλλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού: «Η αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνει ανάπτυξη 0,4% για το πρώτο τρίμηνο του 2017, για μία ακόμη φορά διαψεύδει την εικόνα ολικής καταστροφής που ενορχηστρώνει η ΝΔ και αναπαράγει μεγάλη μερίδα του συστημικού Τύπου.

Ταυτόχρονα, εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους υποδέχθηκαν χαιρέκακα τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η πολυπόθητη ανάπτυξη βρίσκεται ήδη εδώ. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε μομέντουμ για οριστική υπέρβαση της κρίσης. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν σε σχέση με τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος θα είναι καθοριστικές. Συνεπώς, οι εταίροι και δανειστές μας δεν έχουν πλέον κανέναν λόγο να κωλυσιεργούν. Αναμένουμε να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους με μία καθαρή λύση, που θα αντιστοιχεί στις απαιτήσεις της συγκυρίας αλλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού».

Αλ. Φλαμπουράρης: «Η ελληνική οικονομία στο δρόμο της ανάκαμψης»

Σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμποράρης αναφέρει πως «βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς τα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί, παρότι κάποια από αυτά είναι σκληρά». Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση ανάμεσα στη σύγκρουση ΔΝΤ και Σόιμπλε προσπαθεί να πετύχει μια λύση για το χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο» και προσθέτει ότι «κυβέρνηση, πολιτικές δυνάμεις και ελληνικός λαός πρέπει όλοι να συμμετέχουν στην τιτάνια προσπάθεια». Ο υπουργός Επικρατείας σχολιάζει επίσης ότι «τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διέψευσαν τους καταστροφολόγους», επισημαίνοντας ότι πέραν του θετικού ρυθμού ανάπτυξης, «ακόμα πιο θετική είναι η εικόνα στον κλάδο των επενδύσεων που αυξήθηκε κατά 11,9%». Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρεται στη «μεγάλη μάχη» που κάνει παράλληλα η κυβέρνηση για υλοποίηση των επενδύσεων που εκκρεμούν και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, και αναφέρει ότι η κυβέρνηση «δεν ξεπουλά όσο όσο τη δημόσια περιουσία, αλλά την αξιοποιεί». «Όλοι οι Έλληνες λοιπόν αλλά και οι ξένοι επενδυτές είναι σίγουροι ότι η κυβέρνηση με σεβασμό στο περιβάλλον, στα εργασιακά δικαιώματα και την περιουσία του ελληνικού λαού, αγωνίζεται για έξοδο από την κρίση, προστατεύοντας όλους» υπογραμμίζει.

Δ. Τζανακόπουλος: «Οι αποφάσεις για το χρέος καθοριστικές για την υπέρβαση της κρίσης»

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για καθυστερήσεις, καθώς οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος είναι καθοριστικές για την οριστική υπέρβαση της κρίσης, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο twitter, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ από την ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ανάπτυξη. «Με ανάπτυξη 0,4% ξεκινά το 2017. Καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις Οι αποφάσεις για το χρέος είναι καθοριστικές για την οριστική υπέρβαση της κρίσης», γράφει ο κ. Τζανακόπουλος.

Επικοινώνησαν Τσίπρας - Αναστασιάδης

Εξάλλου, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις, εν όψει της τριμερούς συνάντησης του προέδρου με τον Μουσταφά Ακιντζί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, κατόπιν πρόσκλησης του γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες. Το απόγευμα ο Νίκος Αναστασιάδης είχε συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο προς ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με τους πολιτικούς αρχηγούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ