Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δύο χρόνια capital controls: Για εξεταστική επιτροπή δεσμεύεται η ΝΔ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τη δέσμευσή της να προχωρήσει σε Εξεταστική Επιτροπή για την επιβολή των capital controls επαναλαμβάνει η ΝΔ στην επέτειο των δύο χρόνων από την επιβολή τους. «Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν οι Τσίπρας, Βαρουφάκης, Καμμένος, σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας» αναφέρει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από τότε που ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και ο κ. Βαρουφάκης έκλεισαν τις τράπεζες και επέβαλαν capital controls. Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς -όταν αποφάσιζαν το δημοψήφισμα και άφηναν την Ελλάδα, εκτός προγράμματος- ήξεραν πολύ καλά τις συνέπειες. Ήξεραν ότι θα κλείσουν τις τράπεζες και θα επιβάλουν τα capital controls.

» Πρόκειται για έγκλημα που είχε σαν συνέπεια:

• Να βυθιστεί η οικονομία στην ύφεση.

• Να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα των επιχειρήσεων και να χάσουν τη δουλειά τους πολλές χιλιάδες άνθρωποι.

• Nα εξαϋλωθεί η μετοχική αξία των τραπεζών (40 δις ευρώ), να υποστούν τεράστια ζημιά το Δημόσιο και οι μικρομέτοχοί τους και να επωμιστούν βαρύτατο κόστος οι φορολογούμενοι.

• Να καταρρεύσουν οι εισπράξεις από τη ναυτιλία.

• Να συρρικνωθούν οι εξαγωγές.

• Να φρενάρουν οι εισπράξεις από τον τουρισμό.

• Να απαξιωθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών.

» Για όλα αυτά, οι υπαίτιοι οφείλουν να δώσουν -και θα δώσουν- λόγο. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε να προχωρήσει -και θα προχωρήσει- στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες την αλήθεια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δοκιμαστική 24ωρη λειτουργία Μετρό, Τραμ και λεωφορείων στην Αθήνα το Σάββατο
Το Σάββατο 5 Ιουλίου, η Αθήνα για πρώτη φορά θα έχει στη διάθεσή της συγκοινωνίες σε 24ωρη λειτουργία - Δοκιμαστική δράση
Δοκιμαστική 24ωρη λειτουργία Μετρό, Τραμ και λεωφορείων στην Αθήνα το Σάββατο
Εκπαίδευση με προορισμό την επιτυχία: Ο Όμιλος Mitsis και το ΙΕΚ ΣΒΙΕ ενώνουν δυνάμεις για τη νέα γενιά επαγγελματιών τουρισμού

Μια νέα στρατηγική συνεργασία στον χώρο του τουρισμού και της εκπαίδευσης ανοίγει νέους δρόμους για τους επαγγελματίες του...

Εκπαίδευση με προορισμό την επιτυχία: Ο Όμιλος Mitsis και το ΙΕΚ ΣΒΙΕ ενώνουν δυνάμεις για τη νέα γενιά επαγγελματιών τουρισμού