Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Βασ. Κικίλιας: «Αισιόδοξο μέλλον δεν υπάρχει με Τσίπρα και Καμμένο»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

«Αισιόδοξο και θετικό μέλλον δεν υπάρχει μετά τις μειώσεις στο αφορολόγητο, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και το 4ο μνημόνιο που δεσμεύει τη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να πείσει ότι τα πράγματα είναι μια χαρά». «Είναι εντυπωσιακό ότι ένας Πρωθυπουργός υποβιβάζει τον εαυτό του σε επικοινωνιακό σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να μπορέσει να καταρρίψει τα επιχειρήματά μας, τα οποία κατά την άποψή μου είναι ατράνταχτα» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. «Εάν ο ίδιος είχε το σθένος, ή οι υπουργοί του, να κυκλοφορήσουν έξω και να πουν τα πράγματα πέρα και έξω από στοιχεία, νούμερα, κλπ. στην πραγματική οικονομία στην αγορά, στην κοινωνία, στα μαγαζιά, τις πρωτεύουσες, στη δυτική Αττική, στο κέντρο της Αθήνας, θα έπαιρνε μια γεύση τού τι πιστεύουν οι Έλληνες πολίτες για την ανάπτυξή του, για το φέσι των 100 δισ., τα οποία έχει φέρει τα τελευταία 2,5 χρόνια στην ελληνική κοινωνία και τη χώρα» σχολίασε.

«Σε ασφυξία η ελληνική κοινωνία»

Υπενθύμισε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας ήταν που έλεγε ότι θα κλείσει σύντομα η αξιολόγηση, ότι θα οριστικοποιηθούν τα μέτρα και οι τρόποι ελάφρυνσης του χρέους, ότι θα μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και ότι θα αποκλιμακώσει τα πλεονάσματα. «Πουθενά δεν τα είδαμε αυτά. Είναι σε ασφυξία η ελληνική κοινωνία από την υπερφορολόγηση, εισφορές πάνω στις εισφορές, ένα κομματικό κράτος παλαιού τύπου, πλήρης αδιαφορία και υπερφορολόγηση» συνέχισε ο κ. Κικίλιας και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι θέλει να διώξει ουσιαστικά όλους αυτούς οι οποίοι παράγουν στην ελληνική οικονομία. «Αδιαφορεί γι’ αυτούς οι οποίοι αγωνίζονται, παλεύουν καθημερινά για το μεροκάματο και πλέον η κυβέρνησή τους, αυτή η κυβέρνηση της Αριστεράς, για το ηθικό πλεονέκτημα της οποίας μας μίλαγε κ.λπ., βάλλει ευθέως ενάντια στους φτωχούς, σε αυτούς με τα χαμηλά εισοδήματα» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Οι... κολλητοί

Για το χρέος ο κ. Κικίλιας τόνισε πως μπήκαν οι βάσεις για να διευθετηθεί από το 2012 και οι εταίροι το χρωστάνε. «Ο κ. Τσίπρας κι η κυβέρνησή του, αυτή η παρέα, αυτή η ομάδα - υπερασπίστηκε τους φίλους του και τους κολλητούς του, οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους τον χαρακτηρίζουν - έκαναν σημαία τους το χρέος». Επιπρόσθετα επανέλαβε πως είναι εμφανές αυτό που είπε προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι οι 153 βουλευτές της συμπολίτευσης προσπαθούν να κάνουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν στις καρέκλες τους και αδιαφορούν για την ελληνική κοινωνία. Στον αντίποδα -συνέχισε- ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ν.Δ. και πλέον οριζόντια η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ζητούν πάση θυσία μείωση της φορολογίας, μείωση των δαπανών, μείωση του κράτους, μείωση του κόστους του ελληνικού Δημοσίου, προσέλκυση επενδύσεων και μεταρρυθμίσεις.

«Εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τα ανεπαρκή μέτρα πυροπροστασίας»

Εξάλλου, τo ερώτημα γιατί δεν έχει ενισχυθεί «προ αντιπυρικής περιόδου» το σύστημα πυρόσβεσης της χώρας, με την ολοκλήρωση σχετικού διαγωνισμού για την ενοικίαση επτά ελικοπτέρων με κάδο, έθεσε βουλευτής της ΝΔ, Β. Κικίλιας, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. «Θα φτάσουμε αρχές Αύγουστου και τα ελικόπτερα δεν θα έχουν ακόμη πιάσει δουλειά» σημείωσε ο κ. Κικίλιας μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να πληγεί ο τουρισμός. «8 Ιούνιου έκανα ερώτηση, κι απάντηση ακόμα δεν έχω πάρει…. Είναι εκτεθειμένοι οι κύριοι. Μέτρα δεν λαμβάνονται ντάλα καλοκαίρι, αλλά προ της αντιπυρικής περιόδου», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Επιχείρηση διαστρέβλωσης από τον Β. Κικίλια»

Για άθλια επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας κατηγορεί τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Β. Κικίλια ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι επιβεβαίωσε το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ν.Δ. μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης για το χρέος. Με αφορμή συνεντεύξεις του κ. Κικίλια στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι σχετικά με το θέμα των νέων θέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί κατά το πρόσφατο διάστημα, ο κ. Κικίλιας δεν δίστασε να ισχυριστεί πως «όσο τις βλέπει η ελληνική κοινωνία, άλλο τόσο τις βλέπουμε κι εμείς [...]». «Είναι πλέον προφανές πως το δόγμα “όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με την θεωρία, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα” αποτελεί την επίσημη θέση του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει σε σχετική ανακοίνωση ότι «τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα για τη Ν.Δ., αν συνυπολογιστεί πως, κατά την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, η απώλεια των θέσεων εργασίας έφτασε τις 259.000».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ