Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θερμή συνομιλία και τσάι στη συνάντηση Μπέττυς Μπαζιάνα - Εμινέ Ερντογάν

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ακυρώθηκε το σύνολο του προγράμματος της συζύγου του Τούρκου Προέδρου, λόγω αδιαθεσίας

Στο ξενοδοχείο όπου διαμένει επισκέφθηκε η σύντροφος του πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα τη σύζυγο του Τούρκου Προέδρου Εμινέ Ερντογάν, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, αφού ακυρώθηκε το σύνολο του προγράμματος της συζύγου του Τούρκου Προέδρου, λόγω αδιαθεσίας.

Οι δύο πρώτες κυρίες βγήκαν στο μπαλκόνι και η κ. Μπαζιάνα της έδειξε τη θέα και της μίλησε για την Ακρόπολη. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα οποία τόνισε πως πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκαν, ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, η κ. Μπαζιάνα τόνισε πως βούλησή της είναι την επόμενη φορά που η Εμινέ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αθήνα να την ξεναγήσει η ίδια στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να έχουν επιστραφεί και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Στη συνέχεια οι δύο κυρίες είχαν πολύ θερμή συνομιλία και ήπιαν τσάι. Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν και η προσφυγική κρίση, με αφορμή το βιβλίο που δώρισε η Μπέττυ Μπαζιάνα στην σύζυγο του Τούρκου Προέδρου, το οποίο είχε ζωγραφιές από προσφυγόπουλα.

Η κ. Μπαζιάνα τόνισε πως και οι δύο χώρες έχουν πληγεί από την προσφυγική κρίση, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες προσπάθειες που έχει καταβάλλει η Ελλάδα για να υποδεχθεί και να καλύψει τις ανάγκες των προσφύγων.

Επιπλέον τόνισε την ανάγκη προστασίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών αλλά και της επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Πότε θα ανακοινωθεί η συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος – Θα έχει 42 μέλη και διακομματικό προεδρείο
Βουλή: Ανακοινώθηκε η πρόταση της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Αφορούν μοντέλα Citroen, DS, Peugeot και Opel για αερόσακους, διαρροή καυσίμου και αντλία νερού – Σε μία περίπτωση οι ιδιοκτήτες καλούνται να...
Μαζικές ανακλήσεις για 26.471 αυτοκίνητα ΙΧ στην Ελλάδα – Ποια πρέπει να ακινητοποιηθούν
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ
«Ήταν ένα πρόσωπο παραδομένο στο παρακράτος» είπε για τον πρώην πρωθυπουργό η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Το 2015 στο Μαξίμου διάβαζε παρακολουθήσεις της ΕΥΠ