Με τη φράση «η πραγματικότητα είναι πιο ζοφερή από αυτή που παρουσιάζουν οι κυβερνώντες» σχολίασε, μεταξύ άλλων, το διάγγελμα του πρωθυπουργού από την Ιθάκη για την έξοδο από τα μνημόνια, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Ο κ. Λεβέντης, στη δήλωσή του, επιμένει στο θέμα της συναίνεσης και ζητά «ο λαός να τιμωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές».
Η Ένωση Κεντρώων εισήλθε στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2015 και κάναμε μεγάλο αγώνα για να περάσουμε σε αυτή τη Βουλή το πνεύμα συναίνεσης, συνεργασίας και συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. Δεν ήταν όμως αποτελεσματικό και εύκολο να το πετύχουμε γιατί είχαμε να κάνουμε με τους εγωισμούς του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ μένει και αυτό στην παλιά σχολή κάποιων ξοφλημένων και αποτυχημένων που τους παρουσιάζει ότι έχουν μέλλον, ενώ από όλο τον κόσμο, από όλη την Ελλάδα λένε ότι αυτοί έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση του κόσμου.
Η Ένωση Κεντρώων επιδιώκει και θα επιμείνει στο θέμα της συναίνεσης και θα πρέπει ο λαός να τιμωρήσει και το ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ στις επόμενες εκλογές και μια αυξημένη δύναμη βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων να επιβάλλει πια την συναίνεση. Με τους εννέα βουλευτές που είχαμε και το 4% που συγκεντρώσαμε δεν μπορούσαμε να το επιβάλλουμε. Με την αυξημένη όμως κοινοβουλευτική δύναμη που θα δώσει ο λαός στην Ένωση Κεντρώων θα το πετύχουμε και τότε δεν θα πανηγυρίζουμε, αλλά σεμνά θα λέμε ότι προσφέραμε στον τόπο αυτό που προσδοκά ο λαός μας».