Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Β. Κικίλιας: «Ασφάλεια δεν υπάρχει, δεν αφήνουν την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της»

Η Αστυνομία δεν αφήνεται από την πολιτική ηγεσία να κάνει τη δουλειά της, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ.

Η Αστυνομία δεν αφήνεται από την πολιτική ηγεσία να κάνει τη δουλειά της, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι ακολουθεί το δόγμα της «αόρατης» ασφάλειας. «Είναι αόρατη γιατί απλά δεν υπάρχει, δεν αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες» εξήγησε ο κ. Κικίλιας. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι το μοναδικό κομμάτι στο οποίο η ΕΛΑΣ αντιδρά άμεσα, κατ' εντολή της πολιτικής ηγεσίας, είναι οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι επισκέψεις των υπουργών του στη Βόρεια Ελλάδα.

«Βλέπουμε προληπτικές συλλήψεις και προσαγωγές εντίμων πολιτών, που δεν έχουν καμία σχέση με επεισόδια. Σε ένα κράτος δικαίου, η ελευθερία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας και έχει ως προϋπόθεση την αίσθηση ασφάλειας για τους πολίτες και τις περιουσίες τους. Κανείς δε μπορεί να μην παραδεχτεί ότι επικρατεί μια κατάσταση ανομίας και χάους στην πρωτεύουσα και σε όλη την Ελλάδα. Την πολιτική ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα όσα είπε χθες στη Βουλή η Όλγα Γεροβασίλη, σημείωσε πως ο κ. Τόσκας αποκατέστησε την αλήθεια για το ΑΤ Ακροπόλεως, καθώς το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα άνοιξε επί υπουργίας του, το 2014, μια χρονιά που κατά γενική ομολογία είχε τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας των τελευταίων 15 χρόνων.

«Τους τελευταίους μήνες είχαμε μια δολοφονική επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας, που επαναλήφθηκε στο ΑΤ Ακροπόλεως. Από τύχη δεν θρηνήσαμε αστυνομικούς. Έχουμε ξεκαθάρισμα λογαριασμών και δολοφονίες κατά παραγγελία στις φυλακές Κορυδαλλού. Έχουμε ληστείες και λεηλασίες σε σπίτια συμπολιτών μας, με την Αστυνομία να φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντιδράσει. Έχουμε φαινόμενα βίας και ανομίας στους δρόμους των πόλεών μας, σε αθλητικούς χώρους» υπογράμμισε.

«Όταν ο κ. Τόσκας προσπάθησε να βάλει σε τάξη ορισμένα πράγματα, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε απέναντί του για το πώς αντιδρά η ΕΛ.ΑΣ., στο θέμα του Ρουβίκωνα και των κουκουλοφόρων. Είναι εμφανές ότι αυτές οι αναρχικές ομάδες βρίσκονται σε ταύτιση και ιδεολογική συνάφεια με κομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση κατηγορεί τους συνδικαλιστές αστυνομικούς. Ξαφνικά έγιναν κακοί όλοι οι συνδικαλιστές σε όλη την Ελλάδα που κάνουν τις ίδιες καταγγελίες; Ο ίδιος ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. εξετέθη βγάζοντας ανακοίνωση να προφυλαχθούν τα τμήματα! Είναι ντροπή να παραδέχεται ένας Αρχηγός ότι δε μπορεί να φυλάξει ούτε τα αστυνομικά τμήματα της χώρας» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά, τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας  έχει στρεβλή εντύπωση περί εθνικού συμφέροντος και εξωτερικής πολιτικής, σημειώνοντας το ότι δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συνάντησης Τσίπρα - Ερντογάν για τα ενεργειακά. Οι απόψεις που ακούστηκαν να δώσουμε και στους Τούρκους κάτι και «να μην είμαστε μοναχοφάηδες» αποτελούν εθνική μειοδοσία και κάνουν μεγάλη ζημιά στην εξωτερική μας πολιτική πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ