Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένας χρόνος φυλάκιση στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ

Σε έναν χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε πρωτοδίκως ο πρόεδρος του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, νυν ΕΟΔΥ, κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Με αφορμή την καταδίκη του επικεφαλής του φορέα, ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσονας Φωτήλας, δήλωσαν πως επιβεβαιώνονται πλήρως οι καταγγελίες των εργαζομένων του Κέντρου για κακοδιοίκηση και πώς η απόφαση του δικαστηρίου «είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη απάντηση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που θεωρεί το ΚΕΕΛΠΝΟ τσιφλίκι της».

Αναλυτικά η δήλωση των τομεαρχών Υγείας της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η Δικαιοσύνη μίλησε και δικαίωσε την επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να καταγγείλει στη Βουλή την κακοδιοίκηση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2016, με ερώτηση που καταθέσαμε στο ελληνικό κοινοβούλιο προς την ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, είχαμε φέρει το θέμα της παραδιοίκησης στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Με αφορμή συγκεκριμένες καταγγελίες που είχαμε στη διάθεσή μας, ζητούσαμε τότε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τη δράση προσώπου στο περιβάλλον του κ. Ρόζενμπεργκ. Δράση η οποία κινείτο πέρα και πάνω από κάθε όριο νομιμότητας.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, η Δικαιοσύνη με πρωτόδικη απόφαση της καταδίκασε σε έναν χρόνο φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Ρόζενμπεργκ και τον εν λόγω άτυπο συνεργάτη του, που παρ’ ότι δεν είχε εργασιακή σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ασκούσε ουσιαστικά διοίκηση.

Η καταδικαστική απόφαση αποτελεί δικαίωση για το σωματείο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την παραδιοίκηση που εγκαθίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη απάντηση στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που θεωρεί το ΚΕΕΛΠΝΟ τσιφλίκι της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλος τυχερός κέρδισε 500.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ - Στο παιχνίδι «7 -500.000€»
«Το σίγουρο είναι πως θα απολαύσει ξένοιαστα τις διακοπές του», αναφέρει ο Δημήτρης Γώγος, υπεύθυνος του τυχερού καταστήματος Allwyn που έδωσε τον...
Μεγάλος τυχερός κέρδισε 500.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ - Στο παιχνίδι «7 -500.000€»
Θεσσαλονίκη: Με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου συναντήθηκε o Αγγελούδης
Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε επίσης αναφορά στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος και στην ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας
Θεσσαλονίκη: Με μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου συναντήθηκε o Αγγελούδης
Τραμπ: «Αν μου συμβεί κάτι, βομβαρδίστε το Ιράν σε επίπεδα που δεν έχουν ξαναδεί»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι έχει δώσει εντολές για μαζικά αντίποινα σε περίπτωση που το Ιράν ευθύνεται για δολοφονική επίθεση εναντίον του
Τραμπ: «Αν μου συμβεί κάτι, βομβαρδίστε το Ιράν σε επίπεδα που δεν έχουν ξαναδεί»