Skip to main content
Menu Αναζήτηση

ΠτΔ: «Αισθήματα βαθιάς θλίψης για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων»

Ο Πρ. Παυλόπουλος, μετέφερε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στη Γαλλία για την καταστροφή στο ναό - Πολικοί αρχηγοί εξέφρασαν την «αμέριστη συμπαράστασή» τους στη Γαλλία και το γαλλικό λαό

Τα αισθήματα βαθιάς θλίψης και ειλικρινούς αλληλεγγύης για το τραγικό συμβάν της καταστροφικής πυρκαγιάς στο ναό της Παναγίας των Παρισίων μετέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μέσω του γενικού γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβη κ. Γ. Γεννηματά στον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα κ. Κριστόφ Σαντεπί, προκειμένου να τα μεταφέρει στον Γάλλο πρόεδρο κ. Εμμανουέλ Μακρόν.

Αλ. Τσίπρας: «Καταστροφή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά»

Τη βαθιά θλίψη του για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για τεράστια καταστροφή για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Εξέφρασε δε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στο γαλλικό λαό. «Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων μας θλίβει βαθιά. Δεν αποτελεί μόνο εθνική καταστροφή για τη Γαλλία, αλλά και για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Εμανουέλ Μακρόν, είμαστε στο πλευρό σας» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Θλίψη για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων εκφράζει το ΥΠΕΞ

Τη θλίψη του για την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, αλλά και την «αμέριστη συμπαράστασή» του στη Γαλλία και τον γαλλικό λαό «σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή» εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. «Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουμε την θλίψη μας για την καταστροφική πυρκαγιά» ανέφερε το ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του ΥΠΕΞ στο Twitter.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Οι προσευχές μας είναι με το γαλλικό λαό»

Την βαθύτατη οδύνη του για την καταστροφή που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, εξέφρασε μέσω Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ραγίζουν καρδιές οι εικόνες της Παναγίας των Παρισίων στις φλόγες. Η Παναγία των Παρισίων είναι ένα ιστορικό και θρησκευτικό ορόσημο του Παρισιού, της Γαλλίας και ολόκληρης της Ευρώπης. Όλες οι σκέψεις και οι προσευχές μας στρέφονται στο γαλλικό λαό απόψε», ανέφερε στην ανάρτηση του ο Κ. Μητσοτάκης.

Φ. Γεννηματά: «Ανείπωτη θλίψη, για ένα σύμβολο του παγκόσμιου πολιτισμού»

«Ανείπωτη θλίψη προκαλεί σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στο γαλλικό λαό, σε όλους μας, η τεράστια καταστροφή που υπέστη η Παναγία των Παρισίων» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά επισημαίνοντας πως «χάνεται ένα μνημείο μοναδικής τέχνης, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής και ζωγραφικής, σύμβολο για τον παγκόσμιο πολιτισμό, συνδεδεμένο με εξαιρετικά σημαντικές στιγμές της γαλλικής και της ευρωπαϊκής ιστορίας». Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η ζημιά για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά είναι ανυπολόγιστη. «Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη αγωνία τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι γαλλικές δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν την καταστροφή. Ευχόμαστε η φωτιά να ελεγχθεί και η απώλεια για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό να είναι η μικρότερη δυνατή», σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Στ. Θεοδωράκης: «Βουβοί από θλίψη»

Τη συμπαράστασή του στους Παριζιάνους εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης του Ποταμιού τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Παναγία των Παρισίων ήταν και θα παραμείνει η δική μας κυρία. Όλοι μας στεκόμαστε δίπλα στους Παριζιάνους και τους Γάλλους, βουβοί από θλίψη» γράφει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε μήνυμά του στο Twitter.

Γάλλος πρέσβης: «Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες για τα μηνύματα φιλίας, αλληλεγγύης και αγάπης»

Τις θερμές ευχαριστίες του για τα μηνύματα φιλίας, αλληλεγγύης και αγάπης που στέλνουν οι Έλληνες σχετικά με την καταστροφή που υπέστη ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, εξέφρασε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντεπί. Σε δήλωσή του στα ελληνικά ΜΜΕ, ο κ. Σαντεπί χαρακτήρισε την πυρκαγιά στη Notre Dame μια τραγωδία για το Παρίσι, για τη Γαλλία και για όλους εκείνους που αγαπούν το Παρίσι και τη Γαλλία, -και είναι πολλοί, όπως σημείωσε. «Η Παναγία είναι ένα σύμβολο, αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας μας, γιατί συνδέεται με τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας, τις κακές αλλά και τις καλές, όπως η απελευθέρωση», επεσήμανε ο κ. Σαντεπί και προσέθεσε: «Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε προχθές τη νύχτα ότι θα ξαναχτίσουμε την Παναγία των Παρισίων μαζί. Και ανήγγειλε μια καμπάνια δωρεών στη Γαλλία, αλλά επίσης διεθνώς, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτό το ωραίο σχέδιο όλοι εκείνοι που θέλουν».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εστίαση, μπαρ ξανά το 2021: Κλειστά μέχρι Ιανουάριο – Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη
«Δεν μπορούμε να ανοίξουμε», αναφέρει ο γραμματέας Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ - Μπαρ, κ. Μιχάλης Επιτροπίδης.
Εστίαση, μπαρ ξανά το 2021: Κλειστά μέχρι Ιανουάριο – Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη
ΕΟΔΥ: Ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων - Τι λένε Χαρδαλιάς, Πέτσας
Απαντήσεις από τον ΕΟΔΥ, τον Χαρδαλιά και τον Πέτσα σε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι υπάρχει δεύτερο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων
ΕΟΔΥ: Ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων - Τι λένε Χαρδαλιάς, Πέτσας