Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δημ. Τζανακόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές»

Βέβαιος εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Βέβαιος ότι στις ευρωκλογές «ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο που έχει χαράξει εδώ και τέσσερα χρόνια - και οδήγησε την χώρα εκτός μνημονίων» εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ακόμη μια φορά πρώτο κόμμα. Δεν υπάρχει η πιθανότητα, ούτε η μία στο εκατομμύριο, ο ελληνικός λαός να επιλέξει τον κ. Μητσοτάκη για επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας ή να δώσει την πρωτιά στη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως «ο κ. Μητσοτάκης, τα δημοσιογραφικά και τα δημοσκοπικά επιτελεία της Ν.Δ. προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα τα τελευταία τρία χρόνια σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν σε αποδρομή» αλλά «αυτό το αφήγημα έχει αρχίσει να αλλάζει τις τελευταίες μέρες και από εκεί όπου μας έλεγαν ότι έχουμε μια διαφορά δέκα με δεκαπέντε μονάδες, ο κ. Μητοστάλης έβαλε προχθές τον πήχη στη μία ψήφο».

Απαντώντας στην κριτική που ασκεί η Ν.Δ. στις παροχές που εξήγγειλε η κυβέρνηση και τις οποίες χαρακτηρίζει «προεκλογικά δώρα», ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως η Πειραιώς έλεγε τα ίδια το 2016, το 2017 και το 2018 για το κοινωνικό μέρισμα και την εφάπαξ παροχή της «13ης σύνταξης» την οποία όπως είπε, «σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να μονιμοποιήσουμε». «Το ίδιο έγινε και το 2018 με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ οι οποίες υλοποιήθηκαν όλες με τον προϋπολογισμό του 2019» πρόσθεσε.

Τόνισε παράλληλα πως η κυβέρνηση έχει «στρατηγικό σχέδιο το οποίο κανένας δεν μπορεί να πει ότι έχει προεκλογικό χαρακτήρα». «Οποτεδήποτε είχαμε τη δυνατότητα και τον δημοσιονομικό χώρο, να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις οι οποίες αποκαθιστούν αδικίες, αυτό και πράξαμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε δημοσιονομικό χώρο, επιπλέον από εκείνον τον οποίο είχαμε υπολογίσει τον Σεπτέμβριο στην ΔΕΘ και προχωράμε σε κοινωνικές παρεμβάσεις στήριξης» είπε, προσθέτοντας πως «εφόσον τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο φανεί ότι υπάρχει και περαιτέρω δημοσιονομικός χώρος, θα κατανεμηθεί με βάση τις κοινωνικές ανάγκες-προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε κριτική στη Ν.Δ. και υποστήριξε ότι το πρόγραμμά της κινείται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των λίγων και των κοινωνικά ισχυρών, και πρόσθεσε ότι αυτό φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τα εργασιακά. «Η επταήμερη λειτουργία είναι κάτι το οποίο ισχύει από καταβολής καπιταλισμού. Δεν πρόκειται λοιπόν για νέα εξαγγελία.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το κράτος πρέπει να προσαρμοστεί, στις νέες ανάγκες και επομένως αυτές δεν μπορεί να αφορούν την επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά την επταήμερη εργασία. Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ένα από τα κύρια αιτήματα που έχουν οι μεγάλοι εργοδότες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να καταργηθεί ένα κεκτημένο του εργατικού δικαίου, ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα, πέντε μέρες να δουλεύουν και δύο μέρες να αναπαύονται», υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά και τις κινήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει όλο το πολιτικό και διπλωματικό κεφάλαιο της χώρας. «Το ίδιο συμβαίνει και με την Ευρώπη. Η ρητορική των ευρωπαϊκών οργάνων και των θεσμών, απέναντι στην αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του κ. Ερντογάν και της Τουρκίας, έχει αρχίσει να οξύνεται» παρατήρησε για να προσθέσει: «Νομίζω ότι ο δρόμος, είναι ο δρόμος των πολιτικών πιέσεων τα όρια των οποίων θα πρέπει να καθορισθούν στη βάση συλλογικών αποφάσεων της Ε.Ε., μετά από σοβαρή διαβούλευση και συζήτηση. Δεν πρέπει να προτρέχουμε και να υπερθεματίζουμε σε σχέση με τον τρόπο της αντιμετώπισης».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ