Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τώνια Μοροπούλου: Δεν την έπαιρνα εγώ τη σύνταξη, εκείνοι μου την έδιναν

Τέθηκε εκτός του ψηφοδελτίου της ΝΔ για τις εκλογές, μετά τις αντιδράσεις που προέκυψαν

Εκτός των ψηφοδελτίων της ΝΔ για τις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου βρέθηκε η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Τώνια Μοροπούλου, καθώς όπως έγινε γνωστό χθες, Κυριακή 23 Ιουνίου, επί σειρά ετών έπαιρνε τη σύνταξη του πατέρα της που είχε πεθάνει.

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», η κ. Μοροπούλου αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας ότι «θα πληρώσω ό,τι ποσό επιδικαστεί», ενώ έκανε λόγο και για πόλεμο λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, η κυρία Μοροπούλου επέμεινε στον χαρακτηρισμό περί «πολέμου λάσπης» σε βάρος της υποστηρίζοντας ότι «η λάσπη βρίσκεται στο ότι ενώ έδωσα όλα τα γεγονότα σχετικά με τη σύνταξη του πατέρα μου για την οποία βρίσκομαι σε διαδικασία διευθέτησης με το δημόσιο υπήρξε μια παραφθορά ότι κάπου εξαπάτησα ή κορόιδεψα και αυτή η συνέχιση της λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είναι προφανές ότι έχει να κάνει με την πολιτική επιλογή μου να βρεθώ στο πλευρό του Μητσοτάκη παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκομαι στο χώρο αυτό και είναι ένας πόλεμος που προσπαθεί να σπιλώσει το έργο μου με αήθη τρόπο από αυτούς που ενορχηστρώνουν την επίθεση».

Εξηγώντας τι συνέβη με τη σύνταξη του πατέρα της η κυρία Μοροπούλου είπε ότι «νομίμως έπαιρνα τη σύνταξη, σε κάποιο σημείο άλλαξε ο νόμος, τα κριτήρια είχαν να κάνουν με το εισόδημα, εγώ κατέθετα τις φορολογικές δηλώσεις, το ταμείο που προφανώς δεν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει τη σωστή στιγμή και όταν το θέμα έπρεπε να διευθετηθεί προσέφυγα στη δικαιοσύνη για να δω τι ποσό οφείλω».

«Βεβαίως θα πληρώσω ό,τι επιδικαστεί» υπογράμμισε η κυρία Μοροπούλου προσθέτοντας ότι «η συνέχιση της λάσπης μετά από μια τόσο ξεκάθαρη εξήγηση πιστεύω ότι θα έβλαπτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Διευκρινίζοντας για άλλη μια φορά γιατί προσέφυγε στη Δικαιοσύνη είπε ότι το έκανε «για να οριστεί το πραγματικό ποσό που οφείλω γιατί το κράτος με φορολογούσε, εγώ έχω επιστρέψει ένα μέρος μέσω της φορολογίας και γι΄αυτό ζήτησα τη βοήθεια της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με την ίδια «το δικόγραφο ήταν στα χέρια της ΝΔ, γνώριζαν τη δικάσιμο, τα στοιχεία ήταν υπόψη τους γιατί η διαδρομή μου δεν επιτρέπει τίποτα πλην των πραγματικών δεδομένων». Υποστήριξε ακόμα ότι «δεν μου ζητήθηκε να παραιτηθώ, εγώ το έκανα για λόγους ευθιξίας».

Επέμεινε, δε, ότι «βεβαίως δεν υπήρχε πρόβλημα (σ.σ. με τη σύνταξη του πατέρα της) αλλά συνέχιζε ο πόλεμος λάσπης. Παρά την τοποθέτησή μου είχα συνέχεια στον πόλεμο. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έθετε θέμα ηθικού πλεονεκτήματος για να υποστηρίξει την αήθη πολιτική όσων ενορχήστρωσαν την επίθεση σε βάρος μου».

«Αυτή η υποβάθμιση της πολιτικής ζωής με πόλεμο λάσπης αποπροσανατολίζει την πολιτική μάχη από τα προβλήματα της κοινωνίας» συμπλήρωσε. «Είναι δική μου η επιλογή να μην αποτελέσω το επίκεντρο πολέμου λάσπης. Δεν δέχομαι να βλάψω τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις εκλογές. Δεν παραιτούμαι του αγώνα, και στη γενικότερη προσπάθεια για τη χώρα και τα Δωδεκάνησα. Προσβλέπω τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και θα αγωνιστώ γι' αυτό» κατέληξε η κυρία Μοροπούλου.

 

Η επιστολή παραίτησης

Το βράδυ της Κυριακής η κυρία Μοροπούλου έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή με την οποία εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους αποσύρθηκε από τις εθνικές εκλογές ως υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας ότι η ίδια δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κυρία Μοροπούλου έκανε λόγο για «λάσπη» που συνεχίζεται εναντίον της και διευκρίνισε ότι η υπόθεση με τη σύνταξη του αποθανόντος πατέρα της βρίσκεται σε διαδικασία «άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο».

Πιο αναλυτικά στην επιστολή της η κυρία Μοροπούλου τονίζει:

«Η απόφασή μου να κατέβω ως υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προήλθε από τη διάθεσή μου να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον τόπο μου και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

» Λόγω της προσωπικής διαδρομής μου -και όσων αυτή σηματοδοτεί- δέχομαι τις τελευταίες δύο ημέρες πόλεμο από την παράταξη που βρίσκεται στην εξουσία και όργανά της. Αμέσως και δημόσια δήλωσα στους συμπολίτες μου ότι δεν έκανα καμία παράνομη ενέργεια. Και εξέθεσα τα πραγματικά περιστατικά γύρω από την υπόθεση της σύνταξης του αποβιώσαντος πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, για την οποία άλλωστε είμαι σε διαδικασία άμεσης και έννομης διευθέτησης με το Δημόσιο.

» Η λάσπη ωστόσο εναντίον μου συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πορεία του προς τις εθνικές εκλογές. Για αυτό ενημέρωσα τη Νέα Δημοκρατία ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου. Δεν δέχομαι καμία σκιά στη διαδρομή μου, ούτε δέχομαι να γίνω αφορμή αποπροσανατολισμού της πολιτικής ζωής από τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και υποβάθμισής της με πόλεμο λάσπης σε όποιον δεν μπορούν να μειώσουν αλλιώς. Η προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ονόματος της οικογένειάς μου, όσο και του έργου μου, αποτελεί αήθη τακτική εκ μέρους αυτών που ενορχήστρωσαν την εναντίον μου επίθεση.

» Θα εξακολουθήσω να προσφέρω όλες μου τις δυνάμεις στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας και την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Δωδεκάνησα.

» Ευχαριστώ όλους όσους πιστεύουν σε εμένα και υποστήριξαν μέχρι σήμερα την υποψηφιότητά μου».

 

Η απόσυρση από το ψηφοδέλτιο στα Δωδεκάνησα

Η καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έλαβε την απόφαση να αποσυρθεί μετά τη δημοσιοποίηση του θέματός της, το οποίο παραμένει σε εκκρεμότητα, αν και η ίδια έχει κάνει κινήσεις για τη διευθέτησή του. Πιο συγκεκριμένα, το φως της δημοσιότητας είχε η αντιδικία που έχει με το Δημόσιο για τα χρήματα που λάμβανε η ίδια με βάση την παράμετρο για τις άγαμες θυγατέρες, μετά τον θάνατο του πατέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μοροπούλου υποστήριξε στη Νέα Δημοκρατία ότι δεν ειδοποιήθηκε από τον ασφαλιστικό φορέα. Μία απάντηση που δεν φέρεται να ικανοποίησε την Πειραιώς, καθώς εξακολουθούσε να λαμβάνει το χρηματικό ποσό ως «άγαμη θυγατέρα».

Στην Πειραιώς υπήρχαν από καιρό πληροφορίες για το ζήτημα που είχε ανακύψει παλαιότερα για την είσπραξη από την καθηγήτρια ποσών που δεν δικαιούνταν, αλλά η εντύπωση με την οποία είχαν μείνει ήταν ότι το ζήτημα είχε διευθετηθεί και τα χρήματα είχαν επιστραφεί.

Γι΄ αυτό και η περίπτωσή της είχε θεωρηθεί διαφορετική από εκείνη της υποψήφιας ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνης Λοΐζου, η οποία δεν είχε δηλώσει τον θάνατο της μητέρας και είχε καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη για την παράνομη είσπραξη της σύνταξης και μη επιστροφή των χρημάτων όταν αποκαλύφθηκε το θέμα.

Από την απάντηση, ωστόσο, που έδωσε η κ. Μορόπουλου μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπίστωσαν ότι το ζήτημα δεν έχει κλείσει, αφού δεν επιστράφηκαν τα χρήματα, όπως είχαν πειστεί στην Πειραιώς ότι είχε συμβεί. Κατόπιν τούτου, μόλις ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε αναλυτικά για την υπόθεση, διαμήνυσε στην υποψήφια βουλευτή ότι πρέπει η ίδια να αναλάβει πρωτοβουλία για να κλείσει το πολιτικό θέμα που δημιουργήθηκε, αποσύροντας την υποψηφιότητά της.

Σε αυτό το πλαίσιο η Τώνια Μοροπούλου, αργά το βράδυ της Κυριακής ανακοίνωσε την παραίτησή της.

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ