Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Τέλος η κλήρωση για σημαιοφόρους σε παρελάσεις

Νίκη Κεραμέως: Τέλος η κλήρωση για σημαιοφόρους σε παρελάσεις
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός

Με βάση τις επιδόσεις στα μαθήματα και όχι κατόπιν κλήρωσης, θα προκύπτουν ξανά οι σημαιοφόροι, και το εν λόγω σύστημα επιλογής θα ισχύει κανονικά από την 28 Οκτωβρίου, ανέφερε νωρίτερα στο ραδιόφωνο του Alpha η υπουργός παιδείας Νίκης Κεραμέως.

«Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των σημαιοφόρων μέσω κλήρωσης είχε οριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση μόνο για το Δημοτικό και όχι για το Γυμνάσιο και το Λύκειο όπου το κριτήριο επιλογής παραμένει επίδοση.

Η υπουργός Παιδείας διεμήνυσε εκτός των άλλων αλλαγές σε κρίσιμα μαθήματα όπως η ιστορία, σε βάθος χρόνου.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι αλλαγές ως προς το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν θα ισχύσουν φέτος αλλά θα συντελεστούν μακροπρόθεσμα.

Τέλος, δεν αποσαφήνισε αν η κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών συμπεριλαμβάνεται στο προσεχές σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αφήνοντας να εννοηθεί ενδεχόμενη καθυστέρηση στην εφαρμογή του μέτρου.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή για ξυλοδαρμό εφοριακών Σέρρες

Στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας αύριο η Μενδώνη