Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στο στόχαστρο για τα πτυχία του ο Αλκιβιάδης Στεφανής - Τι απαντά ο ίδιος

«Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν»

Όπως φαίνεται, η υπόθεση Διαματάρη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, με αποτέλεσμα κάθε τόσο να μπαίνουν στο στόχαστρο στελέχη της κυβέρνησης τα οποία τίθενται σε αμφισβήτηση, σε ό,τι αφορά την ακαδημαϊκή τους κατάρτιση. Τελευταία περίπτωση είναι αυτή του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, για τον οποίο διατυπώθηκαν επιφυλάξεις σε σχέση με τους δύο μεταπτυχιακούς τίτλους τους οποίους διαθέτει.

Στη νέα αυτή υπόθεση όλα ξεκίνησαν έπειτα από δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο, παρότι στο  βιογραφικό που έχει «ανέβει» στο site του ΥΠΕΘΑ ο Αλκιβιάδης Στεφανής εμφανίζεται ως κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων, στο βιογραφικό του στην επίσημη σελίδα της κυβέρνησης το ένα εξ αυτών δεν αναφέρεται.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής επέλεξε να «απαντήσει», αρχικά στέλνοντας μια φωτογραφία του μεταπτυχιακού στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

stefanis_ptyxio-768x433.jpg

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας και Εθνικός Συντονιστής για το Προσφυγικό, επειδή μεταβαίνει στη Σάμο αεροπορικώς, απάντησε και με σχετική ανακοίνωση. 

«Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν την ώρα που χειρίζομαι κρίσιμα για την Πατρίδα μας θέματα. Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Στεφανής, δίνοντας στη δημοσιότητα τα πτυχία του, συμπληρώνοντας: «Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων. Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας αξιωματικός τη χρόνια 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο. Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού».

Η αντίδραση Πέτσα

«Είδαμε σήμερα μία ανήθικη επίθεση στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας: «Επίθεση σε ποιον; Σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί 4 δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο. Σε έναν διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε Αρχηγός ΓΕΣ. Τοποθετήθηκε μάλιστα σε αυτή τη θέση, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του, από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε έναν άνθρωπο που επωμίζεται τώρα ένα εθνικά κρίσιμο έργο, αυτό του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος ως επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων.

Επίθεση γιατί; Για να υπονομευθεί η εθνική ομοψυχία σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα; Για να υπονομευθεί το έργο που έχουμε αναλάβει, κατ’ απαίτηση όλων των Ελλήνων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα; Μάταιος κόπος. Με την Ελλάδα ενωμένη, η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα το έργο της με γνώμονα την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και την ευημερία των Ελλήνων».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

«Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στεφανής φέρεται να είναι κάτοχος δύο MBA -τα οποία αναφέρονται στο βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στο ΥΠΕΘΑ αλλά ένα εξ αυτών απουσιάζει από το βιογραφικό στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Σε τρίτο βιογραφικό, που είναι αναρτημένο στη Διπλωματική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται ότι είναι κάτοχος δύο ΜΒΑ, χωρίς όμως να αναφέρεται από πού απέκτησε το πρώτο του μάστερ.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια εφημερίδα είχε αναδείξει πριν από λίγο καιρό τα ζητήματα με τα πτυχία του τέως –πλέον- υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη.

Η εφημερίδα θέτει τέσσερα ερωτήματα:

  1. Από ποιο πανεπιστήμιο πήρε το πρώτο του MBA «Διαχείριση Κρίσεων»;
  2. Ποιοι ήταν το αντικείμενο του δεύτερου μεταπτυχιακού που φέρεται να απέκτησε στις ΗΠΑ;
  3. Έχει αναγνωρίσει στον ΔΟΑΤΑΠ (Πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) τα μεταπτυχιακά που φέρεται πως κατέχει;
  4. Τα εν λόγω μεταπτυχιακά έπαιξαν ρόλο στο να αναλάβει υπέρμετρες εξουσίες στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού;»

Πηγή: ethnos 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ