Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γεωργιάδης: Καλύτερα του αναμενομένου η επένδυση Pfizer στη Θεσσαλονίκη

H Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των επενδύσεων, τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης

Τις επενδύσεις, τον προϋπολογισμό αλλά και την αυριανή απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής, σχολίασε σε συνέντευξη του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, 

Για την επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι: «Είναι εξαιρετικά χαρμόσυνο νέο ότι μία εταιρεία αυτού του βεληνεκούς, σε μία τεχνολογία αιχμής όπως είναι το cloud, επιλέγει μεταξύ πολλών άλλων χωρών την Ελλάδα για να κάνει αυτή την επένδυση και αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη. Το θεωρούμε μία σημαντική νίκη της Εθνικής Ελλάδος». 

«Ήταν δύσκολο, αλλά το πετύχαμε. Δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Πρώτα δουλέψαμε με τον κύριο Πιερρακάκη για να αφαιρέσουμε την Ελλάδα από τη λίστα των ΗΠΑ για τις χώρες που κλέβουν πνευματική ιδιοκτησία. Μετά είχαμε την επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, η οποία ξεκίνησε πάρα πολύ καλά και πήγε και καλύτερα του αναμενομένου. Από τις 200 θέσεις εργασίας έχουν φτάσει τώρα τις 500 θέσεις εργασίας. Ακολούθησε η SISCO. Στη συνέχεια διαπραγματευτήκαμε με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών τη διακρατική μας συμφωνία στον τομέα των επενδύσεων στην υψηλή τεχνολογία. Την περασμένη εβδομάδα υπέγραψα σχετική συμφωνία με τον κύριο Πομπέο. Φτάσαμε τώρα στη Microsoft και θα ακολουθήσουν και άλλες επενδύσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η χθεσινή ανακοίνωση είναι ένας κρίκος μιας συνολικής κυβερνητικής προσπάθειας», δήλωσε ο υπουργός. 

«Η Ελλάδα εν μέσω Covid αποδεικνύει ότι συνεχίζει τις επενδύσεις με μεγάλη ταχύτητα και αυτό είναι το σήμα που στέλνουμε και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν μας έχει σταματήσει ο Covid και δεν σταματάμε λόγω Covid», συνέχισε. 

Όσον αφορά την επένδυση στο Ελληνικό ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι: «Όλα είναι on track. Τα έργα της κατεδάφισης και της νέας περίφραξης θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Μέσα στον Οκτώβριο τελειώνει ο διαγωνισμός για το καζίνο μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, άρα τελειώνει και αυτή η εκκρεμότητα. Φτάνει στη Βουλή η διανομή και η σύμβαση και προχωράμε την μεταβίβαση και την έναρξη των κυρίως έργων. Όλα είναι βάσει χρονοδιαγράμματος».

Σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού και αν είναι εφικτά τα μεγέθη που αναφέρει για την ανάπτυξη, ο υπουργός σημείωσε ότι: «Το προσχέδιο του προϋπολογισμού έχει μία λογική. Ποια είναι η λογική; Ότι θα επιτύχουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να συνεχίσουμε και την οικονομική μας δραστηριότητα. Και έχει και διάφορα σενάρια. Εγώ δεν μπορώ να σας πω σήμερα ποιο σενάριο θα ευοδωθεί, διότι αν το έκανα αυτό δεν θα ήμουν Υπουργός, θα ήμουν προφήτης. Σας λέω, όμως, ότι η διάθεση όλων μας είναι να πετύχουμε και να δουλέψουμε σωστά για να πάει αυτό μπροστά».

Τέλος, ο Α. Γεωργιάδης σχολίσε και την αυριανή δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι: «Τη Χρυσή Αυγή την εκλαμβάνω ως σφοδρό πολιτικό μου αντίπαλο. Τη θεωρώ ένα απαίσιο κομμάτι του πολιτικού μας συστήματος και είμαι πολύ ευτυχής που έχει βρεθεί πλέον εκτός Βουλής. Το αν θα είναι εγκληματική οργάνωση ή όχι δεν θα το κρίνω εγώ. Θα το κρίνει το δικαστήριο. Αν αρχίσουμε να δικάζουμε οι πολιτικοί, δεν θα βγάλουμε άκρη. Θα αφήσουμε αύριο την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη να αποφασίσει. Της έχουμε εμπιστοσύνη διότι ξέρει τη δουλειά της και θα σχολιάσουμε μετά το αποτέλεσμα αυτής της δίκης», κατέληξε ο υπουργός. 

Πηγή: naftemporiki

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ