Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Πλεύση Ελευθερίας θα είναι στις εκλογές και θα εκλεγεί

Τί απάντησε στην πρώτη ερώτηση που της τέθηκε - για τις εκλογές - και ήταν από τον "Τύπο Θεσσαλονίκης" - Η επικεφαλής της Π.Ε., στη συνέντευξη Τύπου, στην 85η ΔΕΘ, αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, καυτηριάζοντας τα κακώς κείμενα...

Του ΔΑΝΙΗΛ Γ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

"Η Πλεύση Ελευθερίας όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, θα συμμετέχει στις εκλογές, θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και πιστεύουμε πραγματικά ότι αυτή τη φορά οι πολίτες που για άλλη μία φορά προδόθηκαν και για άλλη μια φορά ξεγελάστηκαν και από αυτούς που τώρα κυβερνούν και άλλα υπόσχονταν, και από αυτούς που παρίσταναν ότι θα είναι αντιπολίτευση και μόνοι ντεκόρ δεν έχουν γίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα μας εμπιστευτούν γιατί πιστεύω αναγνωρίζουν σε μας την συνέπεια λόγων και έργων, την διαχρονική συνέπεια σ' αυτά που λέμε και κάνουμε". Αυτό τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου, στην 85η ΔΕΘ, στην πρώτη ερώτηση που της τέθηκε -"με το πολιτικό σκηνικό όπως διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα, θεωρείτε ότι η Πλεύσης Ελευθερίας θα μπει στη Βουλή, όταν και όποτε γίνουν εκλογές"-,  και ήταν από τον "Τύπο Θεσσαλονίκης" και το TyposThes.gr.

"Δεν είμαστε σαν κάποιους που άλλα λέγαν πριν, άλλα μετά και άλλα μετέπειτα.

Και προσωπικά, από θέσεις ευθύνης, γιατί πολλές φορές λέμε "τώρα τα λες, αλλά όταν θα είσαι σε θέση εξουσίας θα λες και θα κάνεις άλλα". Προσωπικά έχω αποδείξει ότι καμία καρέκλα δεν πρόκειται να με εμποδίσει να υπηρετήσω αυτά τα οποία πιστεύω και πρεσβεύω, και η Πλεύση Ελευθερίας έχει αποδείξει ότι ούτε κολακεύεται ούτε λοξοδρομεί, ούτε ξεγελιέται από οτιδήποτε είναι απατηλό και ψεύτικο", τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: "Θέλουμε να είμαστε μέσα στην

κοινωνία και το επιτυγχάνουμε. Οφείλουμε να το προσπαθήσουμε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και γι' αυτό εκείνο που δεν μπορέσαμε να κάνουμε, οφείλω να το πω έτσι καθαρά, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω των συνθηκών, δεν μπορέσαμε να είμαστε κοντά στον κόσμο όπως θα θέλαμε, ακριβώς λόγω της υποχρέωσης όλων μας να σεβαστούμε κάποιες συνθήκες πρόνοιας για να είμαστε όλοι αλώβητοι και ακέραιοι στη συνέχεια. Αυτό λοιπόν που δεν καταφέραμε λόγω των συνθηκών, θα το επιδιώξουμε με πολύ μεγαλύτερη ζέση και δύναμη στο επόμενο διάστημα", είπε η κ. Κωνσταντοπούλου . "Θα βρεθούμε εδώ στη Θεσσαλονίκη πολύ τακτικά", τόνισε. "Εγώ", είπε, "θα είμαι εδώ και την επόμενη εβδομάδα, κοντά σας, έρχομαι άλλωστε πολύ τακτικά εδώ, και θα επιδιώξουμε με τους ανθρώπους οι οποίοι θα έρθουν, -το κοινωνικό δυναμικό και το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει στην κοινωνία είναι πραγματικά ανεκτίμητο-, το στοίχημα είναι αυτοί οι άξιοι άνθρωποι που υπάρχουν στην κοινωνία και που δεν αναμειγνύονται με την πολιτική, διότι βλέπουν ένα βρώμικο τοπίο, αυτοί οι άξιοι άνθρωποι να πεισθούν να συμμετάσχουν, γιατί αυτοί είναι που θα φέρουν και την ανατροπή και την εντελώς διαφορετική πολιτική κατάσταση".         

"Καμιά συμπόρευση με δυνάμεις που πρόδωσαν τη χώρα"

Σε συνέχεια των προηγούμενων και για πιθανή συμπόρευσή της με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ή ΜέΡΑ25, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι "δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμπορευτούμε με δυνάμεις που έχουν προδώσει τη χώρα, που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών, ή έχουν ζημιώσει τη χώρα, ή έχουν κοροϊδέψει". Υποστήριξε μάλιστα ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα έκανε για την καρέκλα, για την εξουσία", ότι "το ΚΙΝΑΛ, διάδοχος του ΠΑΣΟΚ, έχει κριθεί από τους πολίτες", ενώ για το ΜέΡΑ25 και τον Γ. Βαρουφάκη, είπε ότι "θέλησε να ξεγελάσει τον κόσμο", και ότι "αλλάζει τις θέσεις σαν τα πουκάμισα". 

"Κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών"

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην εισαγωγική της τοποθέτηση αναφέρθηκε αναλυτικά στους εμβολιασμούς, στη φετινή "άδεια" ΔΕΘ και στις ιδιαίτερες συνθήκες διεξαγωγής της δίνοντας στη συνέχεια έμφαση στις πυρκαγιές. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, τόνισε ότι η Πλεύση Ελευθερίας, τάσσεται ξεκάθαρα κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών, κατά της επιβολής του εμβολιασμού και κατά της επιβολής μέτρων, αντιποίνων, σε εκείνους που για οποιοδήποτε λόγο επιλέγουν να μην εμβολιαστούν ή διστάζουν. "Εμείς πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη λύση για την κοινωνία, θα πρέπει να τοποθετηθούμε νηφάλια στο γεγονός, θα πρέπει να υπάρξει οργανωμένη, πλήρης και ευρεία ενημέρωση των πολιτών", είπε η κ. Κωνσταντοπούλου. Εξέφρασε τη λύπη της για την "άδεια" ΔΕΘ, τόνισε ότι διεξάγεται την επαύριο μιας εθνικής καταστροφής, εννοώντας τις πυρκαγιές. "Μίλησα με εμπόρους, δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να είναι το φόντο για να κάνουν το πολιτικό τους κομμάτι οι πολιτικοί", είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη έμφαση στις πυρκαγιές - Προβολή βίντεο οδοιπορικού

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις πυρκαγιές που κατέκαψαν μέσα στον περασμένο Αύγουστο ένα εκατομμύριο στρέμματα σε Εύβοια, Βαρυμπόμπη κλπ. "Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται έτσι αυτή η καταστροφή. Ούτε με "συγγνώμη", ούτε με κροκοδείλια δάκρυα. Θα πρέπει να υπάρξει λογοδοσία", τόνισε. «Το συγνώμη δε σβήνει τις ευθύνες, ούτε τις φωτιές. Και θα πρέπει να υπάρξει ανάληψη ευθύνης, λογοδοσία, απονομή της δικαιοσύνης, η οποία δυστυχώς ακόμη εκκρεμεί». Είπε μάλιστα ότι εάν είχε υπάρξει λογοδοσία για το Μάτι, ίσως και να είχαν αποφευχθεί οι πρόσφατες καταστροφές. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, επέρριψε μάλιστα ευθύνες στον πρωθυπουργό και στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τους χειρισμούς τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και ζήτησε «κρατική μέριμνα» για την αποζημίωση «στο 100%» των πληγέντων. «Δε ξεχνάμε, ούτε θα αφήσουμε να ξεχαστεί η καταστροφή και οι ευθύνες, ούτε θα αφήσουμε το καμένο δάσος να μην αναδασωθεί» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ διέκοψε την εισήγησή της και προέβαλε βίντεο από την επίσκεψή της στην Εύβοια την περίοδο των πυρκαγιών, στις αρχές Αυγούστου (Μονοκαρυά, Γαλατσώνα, Καματριάδες κλπ), όπως και με ανάλογο βίντεο έκλεισε τη συνέντευξή της στο τέλος.

"Προτεραιότητά μας η συγκρότηση δυνάμεων πυροπροστασίας"

Επιπλέον η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στους εξοπλισμούς και τις αμυντικές συμφωνίες, στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, στην Υγεία και την Παιδεία αλλά και στην Οικονομία, την Εξωτερική πολιτική και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

"Πάλι ακούσαμε για προμήθεια μαχητικών Ραφάλ, αλλά για εναέρια μέσα πυροπροστασίας δεν ακούσαμε τίποτα. Προτεραιότητά μας είναι η συγκρότηση δυνάμεων πυροπροστασίας", τόνισε. Αναφερόμενη στον ανασχηματισμό, χαρακτήρισε "θετικό" το γεγονός ότι δεν είναι πλέον στην κυβέρνηση ο Μ. Χρυσοχοϊδης. Όσον αφορά την Υγεία, αναφέρθηκε στις δωρεές της Πλεύσης Ελευθερίας (3 κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο "Παμακάριστος" κλπ), ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η Εθνική Πρωτοβάθμια Υγεία και το ΕΣΥ. "Ενάμιση χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η κατάσταση της δημόσιας υγείας είναι ανεπίτρεπτη", τόνισε. 

"Όχι στις πολιτικές δανεισμού"

Για την οικονομία, ανέφερε ότι ο δανεισμός της χώρας, έστω και με φθηνότερα δάνεια, δεν οδηγεί σε ανάπτυξη με κοινωνικής συνοχή και ευμάρεια και ότι, ενώ το χρέος έχει εκτιναχθεί πάνω από 200% σε ιστορικά υψηλότατα δεν υπάρχει καμία σκέψη για κάποια πολιτική αμφισβήτησης και απομείωσής του. "Δεν μπορεί μέσα από πολιτικές δανεισμού να γίνει πολική. Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, περιέγραψε μια εικονική πραγματικότητα", είπε χαρακτηριστικά. 

Γερμανικές αποζημιώσεις

Αναφερόμενη στην Εξωτερική πολιτική είπε ότι "οι πολιτικές είναι σοβαρά ελλιπείς και αναποτελεσματικές", εστίασε στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, καταφέρθηκε εκ νέου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και χαρακτήρισε προβληματική την εξωτερική πολιτική στο άνοιγμα των Βαρωσίων στην Κύπρο. Όσον αφορά τις Γερμανικές αποζημιώσεις, είπε ότι φτάσαμε στο 2021, χωρίς αυτές να διεκδικούνται, ενώ αναφέρθηκε και στην απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «υπόδειγμα διεκδίκησης και αντίστασης».

Βόρεια Ελλάδα: "Αυτοτελές υπουργείο"

Τέλος, αναφερόμενη στο ΥΜΑ-Θ, στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα τόνισε ότι "δεν θα πρέπει να παίζουν με τη Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα, ξεγελώντας με το Γραφείο Πρωθυπουργού κλπ. Πολιτικές αναγκαιότητες επιβάλουν ένα αυτοτελές υπουργείο με πραγματικές αρμοδιότητες. Αναφορικά δε με τις αρχαιότητες της Βενιζέλου, τόνισε ότι "έπρεπε να γίνει το δέον, έπρεπε να αποφασίσει η επιστήμη".     

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ